Na robiju zbog prijetnji tužiocu

Bjeloposljki Viši sud juče je usvojio njegov zahtjev za izuzeće Lukača, u predmetu koji se protiv njega i dvojice sugrađana vodi u tom sudu
12298 pregleda 2 komentar(a)
Optuženi Jurišević (arhiva), Foto: Jelena Jovanović
Optuženi Jurišević (arhiva), Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 04.12.2019. 07:47h

Bjelopoljac Srđan Jurišević osuđen je na pola godine zatvora, zbog prijetnji upućenih državnom tužiocu Hasanu Lukaču u sudnici Višeg suda.

To je prvostepena presuda, izrečena u Osnovnom sudu Bijelo Polje.

Prema optužnom predlogu, Jurišević je 30. septembra prijetio da će napasti na službeno lice, državnog tužioca Lukača u vršenju službene dužnosti.

Objašnjava se da se to dogodilo dok je Lukač zastupao optužnicu u predmetu koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela - teška tjelesna povreda.

Jurišević je tada ustao sa stolice i bez odobrenja predsjednika vijeća, sudije Šefike Đeševića, okrenuo se u pravcu Lukača, sa podignutim kažiprstom uvis i uputio mu riječi prijetnje: “Pazi šta govoriš”, “Nemoj da se igraš”, a potom i riječi - “Tako vam potomci živjeli” i “Neka vam sudi sveti Vasilije”, uz istovremeno gestikuliranje rukama u pravcu oštećenog...

Jurišević je, piše u optužnici, ustao sa stolice i bez odobrenja sudije Šefike Đeševića, okrenuo se u pravcu Lukača, sa podignutim kažiprstom uvis i uputio mu riječi prijetnje: “Pazi šta govoriš” i “Nemoj da se igraš”...

Time je, navodi se u aktu tužilaštva, počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Jurišević je nakon tog događaja bio u jednomjesečnom pritvoru.

Bjeloposljki Viši sud juče je usvojio njegov zahtjev za izuzeće Lukača, u predmetu koji se protiv njega i dvojice sugrađana vodi u tom sudu.

“Sud je usvojio zahtjev Juriševića zbog toga što je protiv njega u Osnovnom sudu pokrenut krivični postupak”, kazao je sudija Đešević, dodajući da će umjesto njega optužnicu zastupati tužilac Vladan Đalović.

To je saopštio u nastavku suđenja Nikoli Radoviću, optuženom da je prije dvije godine pokušao da ubije Juriševića, dok se Jurišević i Milo Radević (39) u istom predmetu terete zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Suđenje trojici Bjelopoljaca juče je odloženo zbog opravdanog odsustva Radovića. Prema optužnici, Radević je u tuči dvije grupe muškaraca, 1. oktobra ispred noćnog kluba “Sparta”, teške povrede nanio Juriševiću, a ovaj Vuku Radoviću.

Suđenje se nastavlja 26. decembra.

Bonus video: