Otašević saslušan kao svjedok, a ne kao oštećeni

Zbog toga Otaševiću nije omogućen uvid u radnje koje je do sada preduzelo tužilaštvo, niti ima pravo na informaciju o daljim radnjama ODT-a
15518 pregleda 15 komentar(a)
Otašević, Foto: Savo Prelević
Otašević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.12.2019. 12:08h

Novinar dnevnog lista "Dan" Vladimir Otašević saslušan je danas u Osnovnom državnom tužilaštvu kao svjedok incidenta, koji se u utorak veče dogodio u Tržnom centru "Delta Siti", a ne kao oštećeni.

Zbog toga Otaševiću nije omogućen uvid u radnje koje je do sada preduzelo tužilaštvo, niti ima pravo na informaciju o daljim radnjama ODT-a. To je Otašević danas kazao novinarima nakon saslušanja.

Otašević je u utorak veče pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, kada ga je napao Bećirovićev tjelohranitelj - udario ga, prijetio mu i vrijeđao ga.

Iako je sa novinarom Dana u zgradu tužilaštva ušao i advokat Nebojša Asanović, on nije mogao prisustvovati saslušanju, jer svjedok nema pravo na pravnu pomoć.

Asanović smatra da tužiteljka Ivana Vuksanović "iz njoj znanih razloga" još nije dodijelila Otaševiću status svjedoka-oštećenog, iako su se za to, smatra, već stekli uslovi.

Rekli su da je sada sve na tužilaštvu, dok će oni pažljivo pratiti rad na ovom slučaju.

Vladimir Otašević
Otašević(Foto: Savo Prelević)

Podgoričko tužilaštvo još nije odlučilo da li je službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Mijatović počinio krivično djelo nasrćući na Otaševića.

Vijestima je iz vrha Uprave policije nezvanično saopšteno da je taj zaposleni u Direktoratu za vanredne situacije njihovim inspektorima priznao da privatno obezbjeđuje Bećirovića, u čijem je društvu bio i kada je fizički i verbalno napao izvještača lista Dan.

Novinar tvrdi da je tužilac cijelo vrijeme mirno posmatrao napad na njega.

Iz policije su rekli da biznismen i viši tužilac još nisu saslušani.

Bećirović je par dana prije incidenta u Delti uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da je prijetio vještaku Aleksandru Rakočeviću. Tereti se da je počinio krivično djelo - sprečavanje dokazivanja.

Bonus video: