ZBOG AFERE NAVODNE KORUPCIJE U TUŽILAŠTVU

Odloženo saslušanje Stankovića, advokati traže izuzeće Katnića

Sekretar državnog tužilaštva Nenad Vujošević je u telefonskim razgovorima s biznismenom Duškom Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, ali je pred istražiteljima to demantovao
13862 pregleda 11 komentar(a)
Ivica Stanković i Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ivica Stanković i Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2019. 17:01h

Saslušanje v.d. vrhovnog državnog tužiloca Ivice Stankovića odloženo je zbog zahtjeva advokata da se izuzme glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Katnić je juče najavio da će on uzezi izjavu od Stankovića i da će se sam izuzeti iz slučaja ako posumnja u "svoju pristrasnost".

Advokati Zdravko Đukanović i Borivoje Borović tražili su izuzeće Katnića, potvrđeno je "Vijestima".

Đukanović je pravni zastupnik Duška Kneževića za kojim je raspisana potjernica Interpola zbog sumnje da je počinio više krtivičnih djela korupcije.

Borović je advokat sekretara državnog tužilaštva Nenada Vujoševića koji je u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije Kneževića počinio krivično djelo vršenje protivzakonitog uticaja.

Vujošević je u telefonskim razgovorima s Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, ali je pred istražiteljima to demantovao.

Đukanović je kazao da su Katnićevo izuzeće tražili jer se i sam pominje na predmetnim snimcima.

Borović je kazao da su tražili i izuzeće Stankovića, koji bi po hijerarhiji morao da odlučuje o tom njihovom zahtjevu, jer kao svjedok o tome ne može odlučivati

O zahtjevu za izuzeće Stankovića odlučivaće se na sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva.

Preporučujemo za Vas