Šaranović nastavnike nezakonito suspendovao

Nastavnici PA saopštili su da, iako ta odluka nije pravosnažna, nastavlja niz presuda donijetih u korist zaposlenih
5505 pregleda 0 komentar(a)
Policijska akademija u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović
Policijska akademija u Danilovgradu, Foto: Boris Pejović

Direktor Policijske akademije Boban Šaranović u martu je nezakonito suspendovao četiri nastavnika te obrazovne ustanove - Svetomira Kneževića, Damira Zejnilovića, Žarka Mrdovića i Radovana Popovića. To je prvosetepena presuda Osnovnog suda u Danilovgradu.

Nastavnici PA saopštili su da, iako ta odluka nije pravosnažna, nastavlja niz presuda donijetih u korist zaposlenih:

"Koji su podnosili tužbe po raznim osnovama podnosili, zbog nezakonitih odluka direktora PA koji u kontinuitetu silom i bez osnova sprovodi neviđen teror uz svakodnevnu devastaciju ustanove na čijem je čelu. Do sada su svi predmeti o kojima je sud odlučivao riješeni u korist zaposlenih na Akademiji", piše u saopštenju tih nastavnika.

Istakli su da su dva zaposlena dobila prvostepene presude po osnovu zaštite radnih prava, a da odštetni zahtjevi u ovom trenutku premašuju cifru od 80.000 eura.

"Do njihove pravosnažnosti ovaj iznos će se svakako uvećati. U toku je još šest sudskih postupaka po osnovu rada od kojih će se za dva brzo donijeti i prvostepene odluke, a u njihov ishod uopšte ne sumnjamo. Takođe, napominjemo da su za vrijeme protivzakonite suspenzije profesora dovođeni predavači sa strane da drže nastavu, što je Akademiju, odnosno građane Crne Gore dodatno koštalo još nekoliko desetina hiljada eura. Protiv direktora Akademije su već podnesene dvije krivične prijave...", piše u saopštenju.

Bonus video: