Odluka Višeg suda: Čelnicima A2A će se suditi u Italiji

Optužnicom su obuhvaćeni bivši izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Enriko Malerba, bivši finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i nekadašnji izvršni direktor A2A Renato Ravaneli.
2479 pregleda 5 komentar(a)
Upravna zgrada EPCG, Foto: Ivan Petrušić, Ivan Petrušić, Ivan Petrušić
Upravna zgrada EPCG, Foto: Ivan Petrušić, Ivan Petrušić, Ivan Petrušić
Ažurirano: 13.12.2019. 09:23h

Čelnicima kompanije A2A koji su optuženi za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju biće suđeno pred italilijanskim pravosuđem.

To je u ponovljenom postupku, na zahtjev njihovih branilaca odlučio Viši sud, nakon što je Apelacioni ukinuo prvu odluku kojom je isti predlog italijanskih državljana odbijen.

Optužnicom su obuhvaćeni bivši izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Enriko Malerba, nekadašnji finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli.

Provjere u ovom slučaju pokrenute su na osnovu dokumentacije koju je u oktobru 2014. godine Vrhovnom državnom tužilaštvu dostavio skupštinski Odbor za ekonomiju, nakon kontrolnog saslušanja o konsultantskim ugovorima Elektroprivrede.

Malerba, Bjanko, Sala i Ravaneli se terete da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom potpisivanja ugovora o konsultantskim uslugama i oštetili Elektroprivredu Crne Gore za višemilionski iznos u korist tri italijanske kompanije.

Bonus video: