Viši sud potvrdio optužnicu protiv bankara nikšićke filijale CKB

Optužnica koju zastupa specijalna tužiteljka Sanja Jovićević bankare tereti da su od 2007. do početka 2011. godine neovlašćeno i bez odobrenja klijenta prenosili novac sa njihovih računa na druge tekuće račune
3278 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu specijalnig državnog tužilaštva protiv bankara nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke (CKB), kazala je "Vijestima" Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnise sa javnošću Višeg suda u Podgorici.

Optužnica je podignuta protiv bivšeg šefa nikšićke filijale CKB Radoslava Nikčevića i njegovih osam kolega zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja na organizovani način.

Optužnica koju zastupa specijalna tužiteljka Sanja Jovićević bankare tereti da su od 2007. do početka 2011. godine neovlašćeno i bez odobrenja klijenta prenosili novac sa njihovih računa na druge tekuće račune.

Sumnja se i da su bez znanja klijenata podizali gotovinu sa njihovih računa.

Na listi optuženih su i Dragan Perutović, Ivan Radulović, Jelena Čvorović Šćepanović, Miroslav Antunović, Svetlana Cicmil, Aneta Novaković, Aleksandar Nikčević i Dragica Radulović.

Optužena je bila je i M. Ć. koja je tokom istrage dobila status svjedoka saradnika.

Bonus video: