Ranjeni policajac podlegao povredama

Granični policajac pogođen je u glavu hicem iz pištolja, koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sjedišta službenog automobila ispalio kosovski državljanin koga je Leković privodio
144814 pregleda 148 komentar(a)
Sa mjesta pucnjave u Igalu, Foto: Facebook/Banjo Simic
Sa mjesta pucnjave u Igalu, Foto: Facebook/Banjo Simic
Ažurirano: 15.12.2019. 23:57h

Službenik granične policije Milutin Leković (41) preminuo je od posljedica ranjavanja zadobijenih oko 14 časova u Igalu.

Prethodno, operisan je u risanskoj bolnici, u kojoj su ljekari satima pokušavali da spasu njegov život.

Granični policajac pogođen je u glavu hicem iz pištolja, koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sjedišta službenog automobila ispalio kosovski državljanin kog je Leković privodio.

"Danas oko 14,45 časova u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom radnje privođenja tri lica koja nisu kod sebe imala lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M.L. Napadači, dvije muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bjekstvo u nepoznatom pravcu", saopšteno je iz Uprave policije.

Leković je sa kolegom prethodno priveo troje kosovskih državljana, jer nisu posjedovali identifikaciona dokumenta.

Igalo, pucnjava
Sa mjesta pucnjave(Foto: Facebook/Banjo Simic)

Nakon ranjavanja policajca kosovski državljani su pobjegli, ali su oko 17 sati uhapšeni u Sutorinskom polju.

Kada ih je policija pronašla i opkolila osumnjičeni za ranjavanje policajca ponovo je potegao pištolj. Ranjen je u ruku u razmjeni vatre.

"Jedan od njih, prilikom lišenja slobode, muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani", pojašnjeno je iz Uprave policije.

Policija raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Igalo pucnjava
Sa mjesta pucnjave(Foto: Facebook/Banjo Simic)

"Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bjekstava.

Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok razvoj događaja u krivičnom procesuiranja osumnjičenih lica", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: