"Svi smo mi Leka": Novljani zapalili svijeće za ubijenog policajca

"Ovim malim gestom pružamo podršku i Upravi policije koja nas stalno štiti i koja je tu za nas i koja nas štiti od ovakvih koji su među nama“, kazao je jedan od pokretača inicijative
12113 pregleda 8 komentar(a)
Službenik granične policije juče u Igalu ubijen na dužnosti, Foto: Banjo Simić/Facebook
Službenik granične policije juče u Igalu ubijen na dužnosti, Foto: Banjo Simić/Facebook
Ažurirano: 16.12.2019. 13:48h

U Herceg Novom je danas organizovana mirna protestna vožnja nakon jučerašnjeg ubistva službenika granične policije, Milutina Lekovića.

Okupljeni su nosili fotografije Lekovića sa natpisom "Svi smo mi Leka".

Jedan od pokretača inicijative, Luka Lučić, kazao je da su rezignirani i ogorčeni načinom na koji je Leković nastradao obavljajući svoj posao, prenosi Radio Jadran.

„Da se okupimo kao građani, prijatelji kolege i drugovi našega Leke i napravimo mu posljednji pozdrav i zahvalnost njemu na požrtvovanosti i to što je dao život braneći nas od onih koji su njemu naudili. Ovim malim gestom pružamo podršku i Upravi policije koja nas stalno štiti i koja je tu za nas i koja nas štiti od ovakvih koji su među nama“, kazao je Lučić.

Učesnici kolone su zapalili svijeće na mjestu gdje je Leković ubijen.

Protestna vožnja će, kako prenosi Radio Jadran, ići do Meljina, a onda će produžiti ka novskom Centru bezbjednosti, gdje će pružiti podršku policiji u zaštiti njenih službenika.

Bonus video: