Nuhodžić povodom skupa u Nikšiću: Pozivam sve građane da budu mudri i tolerantni

"Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti kao temeljno opredjeljenje koje vjekovima baštini Crna Gora", rekao je Nuhodžić
12195 pregleda 35 komentar(a)
Sa sjednice Biroa, Foto: Saša Matić
Sa sjednice Biroa, Foto: Saša Matić

Ministar unutrašnjih poslova i šef Biroa za operativnu koordinaciju aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, Mevludin Nuhodžić pozvao je - povodom sjutrašnjeg sabora u Nikšiću - građane da budu mudri i tolerantni.

"Vjerujem da su građani zreli i odgovorni i da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira. Sloboda i mir su najveće tekovine Crne Gore – naše zajedničko dobro. Stoga, pozivam sve građane da budu mudri i tolerantni. Da pokažemo još jednom da je multietnički i multivjerski sklad iznad svih interesa. Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti kao temeljno opredjeljenje koje vjekovima baštini Crna Gora", rekao je Nuhodžić.

On je danas predsjedavao 12. sjednicom Biroa za operativnu koordinaciju aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor. Pored članova Biroa, sjednici su prisustvovali potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, Zoran Pažin; v.d. vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković; tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu upućena na rad u Specijalno državno tužilaštvo, Stojanka Radović; direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Tomić; pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Zoran Lazović i, pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora kriminalističke policije, Enis Baković.

"Biro je usvojio Informaciju o realizovanim aktivnostima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala koju su sačinili Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost, i pohvalio rezultate Policije i obavještajno-bezbjednosnih službi u suprotstavljanju organizovanom kriminalu. Pozdravljeni su i rezultati tužilačke organizacije na krivičnom gonjenju pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Takođe, Biro je zatražio da se u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti na jačanju i intenziviranju saradnje organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Državnog tužilaštva. Usvojena je i Informacija o trenutnom stanju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Biro je zaključio da treba uložiti dodatne napore na poboljšanju materijalno-tehničkih kapaciteta UIKS-a, kao i na unapređenju programa resocijalizacije koji se nude osuđenim licima", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video: