Kaluđerovića traže zbog ubistva Pejovića

Pejović izrešetan na Zabjelu oko 1.20 sati, a pola sata kasnije doveden je u Urgentni blok Kliničkog centra gdje je i preminuo
12339 pregleda 1 komentar(a)
Policija juče obezbjeđuje mjesto na kojem je ranjen Pejović, Foto: Boris Pejović
Policija juče obezbjeđuje mjesto na kojem je ranjen Pejović, Foto: Boris Pejović

Službenici policije tragali su juče za Podgoričaninom Ivicom Kaluđerovićem zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Mitra Pejovića (35), koji je u noći između subote i nedjelje iz vatrenog oružja izrešetan u Ulici Milana Božovića na Zabjelu.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je Pejović ranjen oko 1.20 sati, a da je pola sata kasnije doveden u Urgentni blok Kliničkog centra.

Iz te zdravstvene ustanove u dva sata poslije ponoći obavijestili su policiju da su građani doveli osobu sa povredama nastalim od vatrenog oružja.

Ljekari su uzalud pokušali da spasu tridesetpetogodišnjaka.

Iz Uprave policije saopštili su da intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva i tragaju za osobom koja je upotrebom vatrenog oružja nanijela povrede Pejoviću.

“Usljed kojih je on smrtno stradao. Policija je 22. decembra oko 2 časa obaviještena od strane osoblja Urgentnog bloka KCCG da je od strane građana doveden M.P. sa povredama nastalim od vatrenog oružja. Nakon ljekarske intervencije M.P. je podlegao povredama. Policija u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu, preduzima aktivnosti na utvrđivanju okolnosti pod kojim je došlo do upotrebe vatrenog oružja i na rasvjetljavanju događaja”, saopšteno je juče iz Uprave policije.

U tom tekstu navodi se da policijski službenici raspolažu operativnim informacijama o mogućem počiniocu tog djela.

Oni nijesu konkretizovali o kome se radi, niti iznosili detalje o mogućem motivu ubistva.

Prema nezavničnim saznanjima “Vijesti”, Pejović je ubijen ispred kuće Kaluđerovića, za kojim su inspektori juče tragali.

Policija je nakon ubistva saslušavala njegovog brata G. K. i polubrata A. K., koji su nakon toga napustili Centar bezbjednosti.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da ubijeni Pejović nije imao policijski dosije.

Izvor blizak ubijenom Podgoričaninu, kazao je da je on godinama radio kao konobar i da nije bio umješan u kriminalne poslove.

Isti sagovornik tvrdi da je Pejović rođeni brat Petra Pejovića, hapšenog 2017. godine zbog pripreme likvidacije jednog Podgoričanina.

Petar Pejović i Boško Lađić uhapšeni su nakon što ih je policija zatekla u Bulevaru Ivana Crnojevića sa “škorpionom”.

Iako su nezvanično saopštavali da je spriječena likvidacija, suđeno im je samo zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Bonus video: