Uhapšen Ivica Kaluđerović, određeno zadržavanje do 72 sata

Kaluđerović je uhapšen u podgoričkom naselju Zabjelo. Inspektori su kod njega pronašli oružje, ali nije precizirano da li je kod Kaluđerovića pronađen pištolj kojim je Mitar Pejović ubijen
48790 pregleda 5 komentar(a)
Mjesto na kojem je ranjen Pejović, Foto: Boris Pejović
Mjesto na kojem je ranjen Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.12.2019. 11:26h

Podgoričanin Ivica Kaluđerović, kojeg policija sumnjiči za ubistvo sugrađanina Mitra Pejovića (35) uhapšen je sinoć, nepun sat iza ponoći. Njemu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Lisice na ruke stavljene su mu u podgoričkom naselju Zabjelo. Inspektori su kod njega pronašli oružje za koji policija sumnja da je korišćen pri izvršenju krivičnog djela

Oduzeti pištolj
Oduzeti pištolj(Foto: Uprava policije)

"Zbog postojanja osnova sumnje da je upotrebom vatrenog oružja lišio života M.P. i time izvršio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija lišen je slobode I.K. i on je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu Višem državnom tužiocu u Podgorici", saopšteno je iz Uprave policije.

Pejović je juče ranjen oko 1.20 sati, a pola sata kasnije doveden je u Urgentni blok Kliničkog centra.

Iz te zdravstvene ustanove u dva sata poslije ponoći obavijestili su policiju da su građani doveli osobu sa povredama nastalim od vatrenog oružja.

Ljekari su uzalud pokušali da spasu tridesetpetogodišnjaka.

Iz Uprave policije saopštili su ranije juče da intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva i tragaju za osobom koja je upotrebom vatrenog oružja nanijela povrede Pejoviću.

“Usljed kojih je on smrtno stradao. Policija je 22. decembra oko 2 časa obaviještena od strane osoblja Urgentnog bloka KCCG da je od strane građana doveden M.P. sa povredama nastalim od vatrenog oružja. Nakon ljekarske intervencije M.P. je podlegao povredama. Policija u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu, preduzima aktivnosti na utvrđivanju okolnosti pod kojim je došlo do upotrebe vatrenog oružja i na rasvjetljavanju događaja”, saopšteno je juče iz Uprave policije.

Prema nezavničnim saznanjima “Vijesti”, Pejović je ubijen ispred kuće Kaluđerovića, za kojim su inspektori juče tragali.

Policija je nakon ubistva saslušavala njegovog brata G. K. i polubrata A. K., koji su nakon toga napustili Centar bezbjednosti.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da ubijeni Pejović nije imao policijski dosije.

Izvor blizak ubijenom Podgoričaninu, kazao je da je on godinama radio kao konobar i da nije bio umješan u kriminalne poslove.

Isti sagovornik tvrdi da je Pejović rođeni brat Petra Pejovića, hapšenog 2017. godine zbog pripreme likvidacije jednog Podgoričanina.

Petar Pejović i Boško Lađić uhapšeni su nakon što ih je policija zatekla u Bulevaru Ivana Crnojevića sa “škorpionom”.

Iako su nezvanično saopštavali da je spriječena likvidacija, suđeno im je samo zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Bonus video: