Optuženi uhapšen na izlazu iz suda: Policija pronašla tabletu

Adnan Muratović i njegov brat Alsad odgovaraju zbog pokušaja ubistva Veljka Lutovca, 15. aprila u beranskom Domu zdravlja
34611 pregleda 7 komentar(a)
Adnan Muratović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Adnan Muratović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Beranac Adnan Muratović (24) uhapšen je juče nakon suđenja u bjelopoljskom Višem sudu, nakon što je prilikom pretresa kod njega pronađeno pola tablete "buprenorfina".

Adnan i njegov brat Alsad (24) u tom sudu odgovaraju zbog pokušaja ubistva sugrađanina Veljka Lutovca (28), 15. aprila u beranskom Domu zdravlja.

Taj Beranac brani se sa slobode, ali je uhapšen nakon izlaska iz suda, pošto je kod njega pronađena tableta koja se koristi za liječenje zavisnika od opijata.

Upućeni tvrde da heroinski zavisnici često zloupotrebljavaju korišćene sličnih tableta i da ih koriste kao zamjenu za drogu.

Adnan Muratović policiji je objasnio da je pola tablete popio juče ujutru, a da je drugu polovinu ostavio za popodne.

Kako je "VIjestima" saopšteno iz te institucije, protiv njega će biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Suđenje je juče prekinuto, nakon što je odbrana optuženih zatražila vrijeme da se upozna sa nalazom vještaka ljekara obducenta Ivane Čurović.

Prema optužnici, Adnan je Lutovca više puta ubo nožem, a Alsad drvenom palicom.

Lutovac istovremeno odgovara zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda Adnanu.

Braća se brane sa slobode, dok je Lutovac u pritvoru zbog drugog krivičnog djela.

U nalazu vještaka piše da su kod Lutovca ustanovljene ubodno-rezne rane u predjelu spoljašnje strane lijeve nadlaktice i u predjelu lijevog ramena, koje se u vrijeme nanošenja kvalifikuju kao laka tjelesna povreda.

"Intenzitet sile prilikom uboda je bio lak. Veliki krvni sudovi se nalaze na unutrašnjoj strani, zahvataju manju površinu nadlaktice, i za njihovo povređivanje bi bilo potrebno da sila bude znatno jačeg intenziteta, te je malo vjerovatno da bi se nanošenjem ovih povreda isti povrijedili (na koji način bi bio doveden život oštećenog u opasnost)”, stoji u nalazu dr Čurović.

Čurović pojašnjava da su oba udarca su nanesena u kratkom roku, te da oštećeni i napadač nisu bitno mijenjali položaje, te da su, ukoliko je napadač držao nož u desnoj ruci mogli nalaziti licem u lice, a ukoliko je držao u lijevoj, isti se mogao nalaziti iza i ulijevo od oštećenog.

"Kod Adnana su ustanovljene povrede koje se kvalifikuju kao laka tjelesna povreda u vidu dva crtasta krvna podlijva u lijevom zaušnom predjelu i na lijevoj polovini vrata, oguljotine u predjelu desnog dlana i desnog koljena. Ove povrede su mogle nastati usled najmanje trokratnog direktnog dejstva zamahnutnog mehaničkog oruđa-najmanje tri udarca, moguće drvenom palicom, dok su oguljotine mogle nastati padom”, navodi Čurović, dodajući da Alsad nije povrijeđen.

Optužuženi su negirali da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Adnan je kazao da je potegao britvu kako bi otjerao Lutovca od sebe, a ovaj je ponovio da je bio napadnut i da je morao da se brani.

Bonus video: