Marković i Božović osumnjičeni za umiješanost u ubistvo Vuletića

Jedan od sagovornika "Vijesti" tvrdi da policija sumnjiči Markovića da je podstrekao Lalatovića na zločin, a Božovića da je pomagao tokom izvršenja krivičnog djela
13826 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Vuletića, Foto: Svetlana Mandić
Uviđaj nakon ubistva Vuletića, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.12.2019. 15:51h

Policija je podnijela krivične prijave protiv Andrije Markovića i Miloša Božovića, zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Nikšićanina Ranka Vuletića, potvrđeno je "Vijestima" iz više izvora.

Kao direktni izršilac ubistva 1. avgusta u Nikšiću, uhapšen je Vuk Lalatović.

Jedan od sagovornika "Vijesti" tvrdi da policija sumnjiči Markovića da je podstrekao Lalatovića na taj zločin, a Božovića da je pomagao tokom izvršenja krivičnog djela.

Božović je 12. decembra uhapšen na Aerodromu Golubovci, nakon čega mu je tužilac odredio zadržavanje.

Dva dana kasnije sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović ocijenio je da je pritvor noesnovan.

Marković nije hapšen i policija traga za njim.

Božovićev branilac, advokat Velibor Marković kazao je "Vijestima" da se njegovom vlastodavcu na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja i podstrekavanja:

"Međutim, Božović nema nikave veza sa tim krivičnim djelom. Ne samo da ne postoje dokazi u tom pravcu, već i nema nikakve veze sa tim krivičnim djelom. Kao što je poznato, o njegovom učešću se ranije spekulisalo u medijima. Međutim, izvjesni Lalatović koji je okrivljen kao neposredni izvršilac tog krivičnog djela je to demantovao u medijima. Od tada moj vlastodavac i njegova porodica prolaze kroz jednu vrstu agonije, posebno iz razloga što je od strane određenih lica koje se nalaze u pritvoru, plasirana neistina - kako je on umiješan u to krivično djelo, iako on ni osobu koja je okrivljena kao izvršilac, niti pokojnog Vuletića, nikada u životu nije upoznao, niti je sa njima imao bilo kakve lične ili poslovne relacije", rekao je advokat Marković.

Tvrdi da se Božović sve vrijeme uredno javljao nikšićkoj policiji, iako nije imao tu vrstu mjere nadzora:

"Nakon povratka sa službenog pitovanja, prije petnaestak dana, uhapšen je na aerodromu u Podgorici i određeno mu je zadržavanje od strane višeg državnog tužioca, ali je sudija za istragu, po mojoj žalbi, to rješenje ukinuo", kazao je Marković.

Objasnio je da je VDT nakog toga ponovo podnijelo predlog za određivanje pritvora, ali je i taj predlog odbio sudija za istragu:

"I to iz razloga što ne postoji osnovana sumnja da je moj klijent izvršio krivično djelo. Postupajući sudija se posebno pozvao na nelogičnost izjava nekih lica koja se nalaze u pritvoru i koji ga lažno sumnjiče, ali je krivično vanpretresno vijeće ipak odredilo pritvor, ograničavajući se isključivo na pritvorske razloge, a ne i na prethodan uslov za određivanje pritvora, a to je postojanje osnovane sumnje koje očigledno nema", rekao je Marković.

Advokat je kazao i da njegov klijent nije u bjekstvu, već da je, par dana nakon odluke sudije za istragu da mu ne odredi pritvor, napustio Crnu Goru:

"Ali se ponovo, telefonom, javio policiji u Nikšiću i objasnio da su razlozi napuštanja države porodične prirode, jer je njegov šura prije nepunu godinu dana tragično nastradao, pa je moj vlastodavac zbog obaveza oko godišnjice morao napustiti državu", rekao je Marković.

Bonus video: