Prekršajna prijava protiv policajca: Osumnjičen da je napao i povrijedio Todorovića

Povrijeđeni Todorović novinarima je kazao da ga je policajac napao u jednom servisu, nakon što su imali prepirku na temu "vjere, nacije i novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti"
11497 pregleda 4 komentar(a)
Povrijeđeni Todorović sinoć ispred kolašinske Hitne pomoći, Foto: Dragana Šćepanović
Povrijeđeni Todorović sinoć ispred kolašinske Hitne pomoći, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.12.2019. 11:38h

Policija u Kolašinu podnijeće prekršajnu prijavu protiv S.R. (41) službenika Uprave policije, koji je osumnjičen da je napao mještanina sela Donje Lipovo Predraga Todorovića (56) i nanio mu povrede.

"Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da u radnjama prijavljenog nema elemenata bića krivičnog djela , koje se goni po službenoj dužnosti, te će protiv S.R. biti podnijeta prekršajna prijava.Takođe, predmet u vezi sa ovim događajem biće upućen Etičkom odboru a neposredni rukovodilac ovog policijskog službenika postupiće u skladu sa mišljenjem koje bude donio Etički odbor", saopštili su iz Uprave policije.

Incident se dogodio kasno sinoć, a povrijeđeni Todorović novinarima je kazao da ga je policajac napao u jednom servisu, nakon što su imali prepirku na temu "vjere, nacije i novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti".

"Udario me u predjelu lica, iznenada, pa sam pao od jačine udarca. Prije toga smo se posvađali, jer nijesam dozvolio da me bilo ko edukuje o tome ko su mi bili đed i prađed i ko sam ja i kako se osjećam. Nijesam mu uzvraćao udarac. Nijesam se nadao da će me policajac udariti samo zbog toga što sam izrazio svoj stav", rekao je Todorović.

Bonus video: