U Budvi uhapšena jedna osoba: Osumnjičena za uličnu prodaju droge

"Takođe, pretresom stana i drugih prostorija u Budvi koje koristi V.B., koji je izvršen shodno naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pronađeno je i oduzeto pet pakovanja sa ukupno 382,1 gram heroina, tri pakovanja sa ukupno 2,8 grama kokaina, dvije vage za precizno mjerenje, kao i pištolj marke „CZ M57“ kalibra 7,62 mm i municija"
6860 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

V.B. (37) uhapšen je u Budvi u zajedničkoj aktivnosti budvanske i podgoričke policije, a osumnjičen je za tzv. uličnu prodaju opojne droge, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policija u Budvi, prilikom kontrole V.B. pronašla zamotuljak sa 21,3 grama praškaste materije nalik na kokain.

"Takođe, pretresom stana i drugih prostorija u Budvi koje koristi V.B., koji je izvršen shodno naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pronađeno je i oduzeto pet pakovanja sa ukupno 382,1 gram heroina, tri pakovanja sa ukupno 2,8 grama kokaina, dvije vage za precizno mjerenje, kao i pištolj marke „CZ M57“ kalibra 7,62 mm i municija. Osim toga oduzeto je i putničko motorno vozilo koje koristi V.B. i sredstvo komunikacije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kazali su i da je sa navedenim upoznat nadležni tužilac uz čiju konsultaciju je V.B. predat službenicima Centra bezbjednosti Podgorica koji ga je potraživao.

"Kriminalistička obrada upućuju na sumnju da se V.B. duži vremenski period bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojnih droga na području Budve i Podgorice. V.B. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: