Tužilaštvo provjerava da li ima krivičnih djela u izjavama političara

"Državno tužilaštvo kao jedinstven i samostalan državni organ u okviru svojih nadležnosti cijeniće svaki konkretni događaj samostalno, te ukoliko nađe da su u radnjama bilo kog lica ostvareni elementi nekog krivičnog djela, to lice će bez obzira na svojstvo ili funkciju biti procesuirano u zakonom propisanom postupku", poručio je Stanković
11148 pregleda 8 komentar(a)
Stanković, Foto: Boris Pejović
Stanković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2019. 22:28h

Državno tužilaštvo u okviru svojih nadležnosti prati aktuelne događaje u Crnoj Gori i ocjenjuje da li u izjavama, kao i u radnjama bilo kog lica, postoje bitna obilježja krivičnih djela pozivanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, oružane pobune, izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i drugih krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti, saopštio je v.d. Vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković.

"Državno tužilaštvo kao jedinstven i samostalan državni organ u okviru svojih nadležnosti cijeniće svaki konkretni događaj samostalno, te ukoliko nađe da su u radnjama bilo kog lica ostvareni elementi nekog krivičnog djela, to lice će bez obzira na svojstvo ili funkciju biti procesuirano u zakonom propisanom postupku", poručio je Stanković.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je danas poslanicima Demokratske partije socijalista i Vladi, tokom rasprave o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, da ukoliko ne prihvate amandmane koje je preko njih dostavila Mitropolija crnogorsko-primorska "slobodno računaju na najgore".

On je kazao da je učestvovao u prethodnom ratu i pozvao "ratne drugove iz 1991. i 1999. da budu spremni"." Ne može 2.000 policajca da zaustavi ovo, računajte da će se desiti katastrofa," rekao je Mandić sinoć sa skupštinske govornice.

Prethodno je i Slaven Radunović (DF) zaprijetio da oni neće dozvoliti da se glasa. "Makar ovdje u ovom zdanju i po cijenu rata. Moraćete da nas pobijete ili pohapsite, neka gleda narod Crne Gore," zaprijetio je Radunović. Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da poslanici DF "čitav dana prizivaju sukobe i nesreću".

Bonus video: