Ukinuta presuda optuženima za ubistvo Slavoljuba Šćekića

Vrhovni sud Crne Gore je odlučio i da se pritvor optuženima S.B. , M.Š. , Lj.B. i Lj. V. produži nakon donošenja ove odluke", kazala je Ksenija Jovićević portparol Vrhovnog suda
31827 pregleda 22 komentar(a)
Boreta (arhivska fotografija), Foto: Savo Prelević
Boreta (arhivska fotografija), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2019. 16:30h

Vrhovni sud ukinuo je presudu za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje.

"Informišemo vas da je Vrhovni sud Crne Gore u krivičnom predmetu Už Kž S I br. 1/2019 optuženih Saša Boreta, Ljubo Bigović, Alan Kožar, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić, zbog krivičnih djela teško ubistvo iz čl. 144 st. 1 tač. 4 i 5 Krivičnog zakonika i drugih krivičnih djela, nakon ukidanja presude Vrhovnog suda Crne Gore Kž S I br. 3/15 od 20.10.2015. godine, od strane Ustavnog suda Crne Gore, nakon održane sjednice vijeća dana 04.12.2019. godine donio odluku kojom je odbio kao neosnovanu žalbu Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore - Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, dok je uvažio žalbe optuženih S.B. i M.Š. i njihovih branilaca i žalbe branilaca optuženih Lj.V., Lj.B. i A.K. i ukinuo presudu Apelacionog suda Crne Gore Kž S br. 10/2014 od 20.02.2015. godine i predmet vratio tom sudu na ponovni postupak i odlučivanje. Vrhovni sud Crne Gore je odlučio i da se pritvor optuženima S.B. , M.Š. , Lj.B. i Lj. V. produži nakon donošenja ove odluke", kazala je Ksenija Jovićević portparol Vrhovnog suda.

Bonus video: