Protojerej-stavrofor Janjić: Pljevaljska policija nije koristila palice niti suzavac

Zahvaljujući korektnosti službenika MUP-a i CB Pljevlja, kao i molitvama episkopa Atanasija i Metodija, izbjegnuti su veći incidenti, kazao je Janjić
13530 pregleda 7 komentar(a)
Jučerašnja blokada mosta, Foto: Čitalac Vijesti
Jučerašnja blokada mosta, Foto: Čitalac Vijesti

Službenici pljevaljske policije za vrijeme intervencije na mostu na Đurđevića Tari nijesu koristili službene palice, niti suzavac, kazao je protojerej-stavrofor, Saša Janjić.

On je rekao da je u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti došlo do intervencije policijskih službenika kada je lakše povrijeđeno nekoliko osoba, među kojima i episkop dioklijski Metodije.

„Službenici pljevaljske policije za vrijeme intervencije razbijanja blokada gurali su prisutni narod, ali nijesu koristili službene palice, niti suzavac“, kazao je Janjić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući korektnosti službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra bezbjednosti Pljevlja, kao i molitvama episkopa Atanasija i Metodija, izbjegnuti su veći incidenti.

„Za vrijeme sjednice Skupštine na kojoj je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti vjerujući narod Pljevalja izrazio je nezadovoljstvo i neprihvatanje tog pravnog akta tako što je u 16 sati blokirao most na rijeci Tari“, podsjetio je Janjić.

Kako je dodao, predstavnici crkvenih sabora i vjerujućeg naroda zatražili su od nadležnog episkopa mileševskog Atanasija da se protestima priključi i sveštenstvo arhijerejskog namjesništva pljevaljskog.

„Po blagoslovu episkopa mileševskog Atanasija, vjerujući narod sa sveštenstvom i monaštvom blokirao je most na Tari od 16 sati do dva sata i 30 minuta“, zaključio je Janjić.

Bonus video: