Veljović: Naša je obaveza da čuvamo građane ali i zašititimo pripadnike službe

Iz Uprave policije podsjećaju da je u incidentima koji su se desili u Podgorici i Pljevljima povrijeđeno deset pripadnika policije od kojih je jedan službenik zadobio tešku tjelesnu povredu dok su ostali zadobili lake tjelense povrede
4558 pregleda 8 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Twitter.com/PolicijaCG
Sa sastanka, Foto: Twitter.com/PolicijaCG

Direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović se sastao danas sa policajcima koji su zadobili povrede u incidentima koji su se dešavali u prethodnom periodu, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije podsjećaju da je u incidentima koji su se desili u Podgorici i Pljevljima povrijeđeno deset pripadnika policije od kojih je jedan službenik zadobio tešku tjelesnu povredu dok su ostali zadobili lake tjelense povrede.

"Aktuelna pitanja i dešavanja u Crnoj Gori zahtjevala su i preduzimanje zakonom propisanih policijskih radnji radi očuvanja stabilnosti, reda i bezbjednosti države", saopšteno je iz UP.

Svjedoci smo da su prilikom vršenja radnih zadataka naši službenici bili izloženi kako verbalnim tako i fizičkim napadima. Iznenađeni smo bili stepenom agresije koji je bio upućen prema pripadnicima službe.

"Izražavam priznanje na savjesnom i odgovornom obavljanju radnih zadataka i čestitam na odlučnim i hrabrim reakcijama koje ste pokazali u ključnim momentima kada je odgovornost službe posebno naglašena da čuva državu i njene građane. Patriotizam i jedinstvo koje ste pokazali zaslužuju poštovanje. Naša je obaveza da čuvamo građane ali i da snagom zakona zaštitimo naše ljude. U izvršavanju opredjeljenih zadataka iskazali ste mudrost i trpeljivost a kada je bilo neophodno pokazali ste efikasnost, hrabrost i požrtvovanost u odgovorima na nasilje koje je bilo usmjereno direktno na vas" istakao je Veljović.

Bonus video: