Sindikat: Štitićemo život i integritet svakog policijskog službenika

Iz Sindikata Uprave policije poručili da neće dozvoliti da napadi na policijske službenike postanu svakodnevica
3866 pregleda 27 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Sindikat Uprave policije poručio je da neće dozvoliti da napadi na policijske službenike postanu svakodnevica, već da će svim sredstvima štititi život i integritet svakog policijskog službenika.

Oni su reagovali povodom današnjeg događaja u nikšićkom Osnovnom sudu, zbog kojeg je uhapšen advokat Srđan Lješković. Iz Uprave policije policije je ranije saopšteno je Lješković vrijeđao policijskog službenika, te da je uhapšen zbog drskog ponašanja.

"Lješković je u prostorijama Osnovnog Suda u Nikšiću nakon završenog ročišta u prisustvu više svjedoka, vrijeđao policijskog službenika Čurović Dragoslava (koji u tom trenutku nije bio na dužnosti) kao stranku u postupku koji se vodi u ovom sudu u predmetu pokrenutom od strane Ž.Ž. gdje je Lješković advokat oštećenog. U više navrata pojedini mediji su više puta izvještavali u vezi ovog postupka navodeći određene okolnosti protiv kolege Čurovića čak i prije nego što su pravosudni organi utvrdili činjenično stanje kako bi prije vremena optužili našeg kolegu Čurovića ne želeći da sačekaju konačnost postupka. Niko nema pravo da svoje nekontrolisane i negativne namjere ispoljava na način da stvara osjećaj nadmoći nad čuvarima ovog društva sa koje god adrese ili profesije oni dolazili. Zbog toga se nadamo da će odgovor društva biti adekvatan opasnosti koju izazivaju pojedinci, vinovnici ovakvih i sličnih pojava", saopšteno je iz Sindikata Uprave policije.

Iz tog sindikata su pozvali sve medijske kuće u Crnoj Gori da se "prema našim članovima i njihovom radu odnose u skladu sa najvišim etičkim standardima, te u skladu sa Kodeksom etike novinara/movinarki Crne Gore."

"Smatramo da novinarska profesija ni malo nije laka ali im to ne daje za pravo da svojim predpostavkama ili lošim informacijama ugrožavaju stabilnost bezbjednosnog sistema u državi, a svjedoci smo da se neke njihove objave loše manifestuju u društvu i stvaraju mogućnosti za manipulaciju", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata su izrazili zabrinutost zbog, kako navode, činjenice da napadi na policijske službenike postaju sve češći i naglašavaju da neće dozvoliti da oni postanu svakodnevica, već da će svim sredstvima štititi život i integritet svakog policijskog službenika.

"Policijski službenici će i dalje svoje obaveze vršiti u skladu sa nadležnostima propisanih Ustavom i Zakonom zbog obezjeđenja stabilnosti i mira u državi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: