Usmrtio policajca, pa jurcao cestom?

Svjedok u sudu izjavio da je vidio “golf 2” sa tragovima udara kako se brzo kreće
18613 pregleda 2 komentar(a)
Memića juče sprovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković
Memića juče sprovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljac Mileta Rmandić rekao je juče da je vozilo “golf 2” svijetle boje, projurilo pored njegovog vozila, na 200 do 300 metara od mjesta na kojem je automobilom usmrćen policajac Irfan Kujović.

To je kazao juče u Višem sudu Bijelo Polje, pred kojim Enis Memić odgovara zbog teškog ubistva policajca Kujovića, 22. jula 2015. godine.

Memića optužnica tereti da je bijelim vozilom, marke “golf 2”, prošao kroz Tomaševo i usmrtio policajca Kujovića, a potom pobjegao sa lica mjesta.

“U djeliću sekunde opazio sam da su na ‘golfu’ bili ulubljeni šoferšajbna i krov. Naletio mi je u susret u jednoj oštroj krivini i jedva sam ga vozilom izbjegao, jer je krećući se velikom brzinom, ušao u moju kolovoznu traku, tako da sam jedva izbjegao sudar”, ispričao je Rmandić.

On je dodao da su mu se tada “noge odsjekle”, a da je potom, poslije samo par stotina metara - vozeći u pravcu Bijelog Polja, na ulici vidio policajca kako se drži za glavu. Tvrdi da je potom, približavajući se, na svojoj kolovoznoj traci primijetio rasuto staklo, jednu cipelu, uložak za cipele i znak volkswagena.

“Čuo sam policajca kako govori: ‘Ubiše ga’. Prišao sam i sa desne strane primijetio policajca kako leži, dajući neke znake života. Policajac ga je dozivao. U bolnicu je prevezen prvim autom koje je naišlo tuda”, kazao je Rmandić.

Na sljedećem pretresu 12. februara, vještak trasolog će se, na na osnovu video-snimaka sa kuće Rakočević u Tomaševu, izjasniti da li je “golf 2” isto vozilo koje su srpski državni organi predali Crnoj Gori, a koje je navodno pripadalo Memiću.

Na ranije prezentovanim video-snimcima sa benzinske pumpe “Luk oil” u Sutivanu, vidi se kako u 18:34 minuta, iz pravca Bijelog Polja prema Prijepolju, prvo pristiže crni “golf 3”, a par minuta kasnije bijeli “golf 2”... Vozila se potom udaljavaju prema graničnom prelazu Dobrakovo.

Optuženi je ranije, negirajući krivicu, tvrdio da se tog dana iz Podgorice prema Prijepolju nije vraćao magistralnim putem Bijelo Polje - Pavino Polje, već da je kao suvozač sa bratom išao preko Dobrakova, kao i da je granični prelaz prešao pješke, da ga ne bi evidentirali zbog opasnosti da ga uhapse zbog drugog djela.

Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. godine, Kujovića udario automobilom regionalnom putu Slijepač most - Pljevlja, dok je policajac pokušavao da zaustavi vozilo radi kontrole, a zatim pobjegao.

Bonus video: