Uprava carina oduzela dron, cipele i flaše pića

“Službenici carinske ispostave Aerodrom Podgorica 6. januara prilikom redovne kontrole putnika na ulazu u Crnu Goru, kod stranog državljanina pronašli su i oduzeli neprijavljene odjevne predmete i obuću ukupne vrijednosti 3.850 eura. Neprijavljena roba je oduzeta a prekršajni nalog izdat”
4253 pregleda 1 komentar(a)
U Tivtu oduzet dron, Foto: Uprava carina
U Tivtu oduzet dron, Foto: Uprava carina

Dron, alkohol, garderobu i obuću oduzeli su od početka januara službenici Uprave carina u tri odvojena slučaja.

Neprijavljena garderoba i obuća oduzeti su na podgoričkom aerodromu, dron na tivatskom, dok su 34 flaše alkoholnog pića zaplijenili mobilni timovi u Beranama.

Iz Uprave carina saopšteno je da je vrijednost drona oduzetog na Carinskoj ispostavi Aerodrom Tivat pronašli 1.200 eura.

“Službenici Uprave carina... 4. januara prilikom redovne kontrole putnika, kod stranog državljanina pronašli su i oduzeli neprijavljeni dron vrijednosti 1.200 eura. Neprijavljena roba je oduzeta, a prekršajni nalog izdat”, piše u saopštenju.

Dva dana kasnije, na podgoričkom Aerodromu oduzeta je neprijavljena garderoba i obuća vrijedna 3.850 eura, koji je strani državljanin pokušao da unese u Crnu Goru:

“Službenici carinske ispostave Aerodrom Podgorica 6. januara prilikom redovne kontrole putnika na ulazu u Crnu Goru, kod stranog državljanina pronašli su i oduzeli neprijavljene odjevne predmete i obuću ukupne vrijednosti 3.850 eura. Neprijavljena roba je oduzeta a prekršajni nalog izdat”.

U Beranama su, prije dva dana, posla imali službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.

Iz UC-a saopšteno je da su u tom gradu, tokom redovnih akcija u borbi protiv sive ekonomije, zaplijenili 34 flaše alkoholnih pića, bez akciznih markica Crne Gore, u vrijednosti 540 eura.

I u tom slučaju službenici UC-a izdali su prekršajni nalog.

Bonus video: