Vukovićeva odlučuje o Stijepoviću

SDT nedavno je podiglo optužnicu protiv Stijepovića - aktuelnog savjeta šefa države Mila Đukanovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - pranje novca
6898 pregleda 9 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Boris Pejović
Slavoljub Stijepović, Foto: Boris Pejović

Sutkinja Višeg suda u Podgorici Dragica Vuković, odlučivaće o optužnici koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv biznismena Duška Kneževića, bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Miga Stijepovića i još pet okivljenih, kao i o drugoj optužnici podignutoj protiv bivšeg sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića i još troje službenika Atlas banke zbog krivičnog djela - stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

To je “Vijestima” saopštila samostalna savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović. Dodala je da još nije zakazano ročište na kojem će se raspravljati o zakonitosti i opravdanosti podignutih optužnica.

SDT nedavno je podiglo optužnicu protiv Stijepovića - aktuelnog savjeta šefa države Mila Đukanovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - pranje novca.

Kao organizator kriminalne grupe označen je Knežević.

Jedan od dokaza za podizanje optužnice protiv Vujoševića i ostalih je i notes pronađen nakon pretresa stana i kuće Kneževića, koji navodno sadrži listu ljudi kojima je davao novac.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokazao je taj dokaz gostujući na Javnom servisu u oktobru prošle godine. Knežević je objavio više audio snimaka sa Vujoševićem, u kojima se tvrdi da je podmićivao vdt Ivicu Stankovića, što je ovaj demantovao.

Bonus video: