Uprava policije: Pronađena ukradena plovila vrijedna oko milion eura

Iz Uprave policije su kazali da je u dvije operacije "Stolen boat" koje su sprovedene u akvatoriji i priobalju Jadranskog mora, Skadarskog jezera i rijeke Bojane, crnogorska policija pokazala da ima spremnost i kapacitete za čuvanje plave granice
10350 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorska granična policija je tokom prošle godine pronašla 14 ukradenih plovila i dva vanbrodska motora, čija je vrijednost oko 1,1 milion eura.

Iz Uprave policije su kazali da je u dvije operacije "Stolen boat" koje su sprovedene u akvatoriji i priobalju Jadranskog mora, Skadarskog jezera i rijeke Bojane, crnogorska policija pokazala da ima spremnost i kapacitete za čuvanje plave granice.

"Sektor granične policije je planirao operacije u dvije faze, u maju i avgustu prošle godine i u određenim slučajevima ostvario koordinaciju i saradnju sa Sektorom kriminalističke policije, Lučkom kapetanijom i Višim državnim tužilaštvom", kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, organizaciona struktura granične policije, Nacionalni komunikacioni centar (NCC) Podgorica je razmjenjivao informacije i sa Glavnom jedinicom za ukradena plovila u Konstanzi Njemačke, Obalskom stražom SAD, Graničnom policijom Velike Britanije i italijanskom Guardia di Finanze.

"Podrška akciji je pružena kroz Projekt IPA2017 Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu i sa Ministarstvom pravosuđa SAD – ICITAP", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: