Mašan Čogurić i "kamerman" u februaru u sudu

Branilac robijaša koji odgovaraju zbog šamaranja Rakovića tražio odlaganje ročišta
9574 pregleda 1 komentar(a)
Čogurić ispred suda u Danilovgradu, Foto: Luka Zeković
Čogurić ispred suda u Danilovgradu, Foto: Luka Zeković

Za 20. februar odgođeno je suđenje Mašanu Čoguriću (28) i Marku Vukčeviću (22), koji odgovaraju zbog šamaranje zatvorenika Milosava Rakovića, zvanog Bazuka.

Sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda Sonja Keković ročište je odgodila na zahtjev branioca optuženih, advokata Damira Lekića. Lekić je odgađanje tražio zbog “ličnih, porodičnih razloga”.

Čogurić i Vukčević odgovaraju za krivično djelo prinuda. Postupak protiv njih pokrenut je nakon što je u februaru prošle godine, na portalu “Vijesti” objavljen snimak iz zatvorske sobe, na kom se vidi kako Čogurić tuče i zlostavlja cimera, tjerajući ga da se nekome izvini.

Čogurić je krajem novembra prošle godine u sudnici tvrdio da sa nekadašnjim zatvorskim cimerom nikada nije imao bilo kakav dogovor da se nekome izvini.

Tada je ispričao i da se samo šalio.

“Šala, zezanje i to je to. Nemam ništa drugo da dodam”, rekao je Čogurić ranije u sudnici, odbijajući da odgovora na pitanja sutkinje i tužiteljke.

Optuženi “kamerman” - Vukčević, na tom ročištu tvrdio je da ne zna ništa o snimku, ali je njegov iskaz opovrgao svjedok Jovan Milanović (37). Milanović, koji se vidi na snimku, ispričao je pred sutkinjom da je Vukčević snimao “šaljivi klip”.

Odgovarajući na njena pitanja, kazao je da su snimali klip kako bi ga poslali “drugovima napolju” ali i onima u zatvoru.

Rekao je da su tada u sobi bili on, Raković, Čogurić, Vukčević i Nikola Bulajić.

Bonus video: