NOVE ŽRTVE RATA KLANOVA

Ko su bili ubijeni Stamatović i Dedović

Smatra se da su ubijeni u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine
75589 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube, Screenshot/Youtube, Screenshot/Youtube
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube, Screenshot/Youtube, Screenshot/Youtube

Stevan Stamatović i Igor Dedović, koji su ubijeni večeras u Atini, poznati su kao visoko rangrani članovi takozvanog "škaljarskog klana". Smatra se da su ubijeni u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine. U tom kokainskom ratu, do sada je ubijeno najmanje 40 osoba, a među njima bilo je i nedužnih žrtava. Pripadnici kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana ubijani su na crnogorskim, ali i ulicama država okruženja i evropskih metropola.

Stamatović je slovio za jednog od vođa podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana. Nedavno su on i njegova petočlana grupa osuđeni u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Nikšićanina Radojice Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila "golf 5", u maju 2017. godine.

Srbijanski mediji dovodili su ga u vezu sa likvidacijom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali je on to negirao. Stamatoviću, kom je suđeno u odsustvu, izrečena je kazna od 12 godina robije, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po 9 i po godina robije. Aleksandar Bojović i Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja. Dedović je prema policijskim podacima bio jedan od glavnih ljudi škaljarskog klana.

Crnogorska policija sumnjičila ga za pokušaj ubistva dvojice članova suparničkog, kavačkog klana, Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Svjedoci saslušani u Višem državnom tužilaštvu, međutim, potvrdili su da je u trenutku kada je pucano na dvojicu Kotorana, Dedović boravio u Sloveniji.

Ranjen je 2008. godine i nakon toga godinama nije dolazio u Crnu Goru.

Mediji su ga više puta povezivali sa švercom kokaina. On je, ranije, više puta tvrdio da nije ni šef ni član škaljarskog niti bilo kojeg drugog klana.

Preporučujemo za Vas