Sud prihvatio sporazum o priznanju krivice Leona Drešaja

Drešaj je pristao na jedinstvenu kaznu od godine za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja. Prihvatio je i da uplati 10.000 eura Kliničkom centru
4693 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Viši sud u Podgorici prihvatio je danas sporazum o priznanju krivice koji je sa višim državnim tužilaštvom potpisao Leon Drešaj (47) iz Tuzi zbog pokušaja ubistva Franja Nikolića (37).

Drešaj je pristao na jedinstvenu kaznu od godine za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja. Prihvatio je i da uplati 10.000 eura Kliničkom centru.

Protiv Drešaja je podignuta optužnica zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva na mah u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija. Prema navodima optužnice Višeg državnog tužilaštva, Drešaj se sumnjiči da je 6. juna u Tuzima oko 21.30 sati, na terasi ugostiteljskog objekta ,,prethodno doveden bez svoje krivice u jaku razdraženost“, pokušao na mah da ubije Nikolića.

"F.N. je vrijeđao optuženog, nakon čega je L.D. zaustavio vozilo ispred ugostiteljskog objekta. F.N. je ustao od stola gdje je sjedio, krenuo u njegovom pravcu, počeo da mu psuje oca, majku, kćerku, nakon čega je optuženi postupajući na mah pokušao da ga ubije. L.D. je izvadio pištolj nepoznate marke kalibra devet milimetara, koji je neovlašćeno nosio, a potom ispalio tri projektila u pravcu F.N. nanoseći mu tešku tjelesnu povredu", navodi se u optužnici Višeg državnog tužilaštva. Da je Drešaj počinio krivično djelo pokušaj ubistva na mah, proizilazi iz uviđajne dokumentacije i iskaza svjedoka U.D. koji je ispričao da je optuženi izvadio pištolj i da je pucao u pravcu Nikolića.

Optuženi je ispričao da mu je pao mrak na oči kada mu je F. N. uputio psovke. Nakon toga je izvadio pištolj i tek kada su ljudi počeli da vrište, vidio je F. N. kako leži u bašti lokala, navodi se u optužnici.

Bonus video: