VDT još odlučuje o izuzeću Radonjića?

Advokat Dalibor Tomović tražio je da se iz postupka protiv njegovog branjenika izuzme tužilac Vukas Radonjić
4486 pregleda 0 komentar(a)
Borozan, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Borozan, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović

Više državno tužilaštvo u Podgorici još nije odlučilo po zahtjevu advokata Dalibora Tomovića da iz sudskog postupka protiv njegovog branjenika Braslava Borozana izuzme tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u glavnom gradu Vukasa Radonjića i zamjenika rukovodioca te institucije Miroslava Turkovića. To je na ročištu kazao Tomović.

Sudija Rade Ćetković odložio je davanje završnih riječi jer se Radonjić nije pojavio, a "izostanak nije opravdao". On je rekao da sudu nije dostavljena odluka nadležnog organa o izuzeću osnovnog tužioca i da nema informaciju da li je o tome odlučeno.

Tomović je tražio da se izuzme Radonjić i njegov pretpostavljeni, jer sumnja da postoji konflikt interesa u tome što je u istom događaju zastupao dvije strane.

Radonjić je vodio tužilački postupak protiv Borozana zbog sumnje da je 2015. godine fizički napao tri policajca u prostorijama podgoričkog Centra bezbjednosti, ali je istovremeno i zastupao njegovog branjenika zbog sumnje da su ga u istom događaju policijski službenici brutalno prebili.

On je, tvrdi Tomović, 2015. godine za 20 dana krivično procesuirao Borozana, dok je krivičnu prijavu protiv policajaca odbacio tek 2019. godine.

Zahtjev za izuzeće Turkovića podnijet je jer smatra da zbog "kolegijalnosti" neće moći objektivno da odlučuje o izuzeću svog tužioca.

Ćetković je novo ročište zakazao za 6. februar.

Bonus video: