Ruganje Veljoviću košta 500 eura, tvrde da šefa policije nisu konsultovali

Goranović je komentar “Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska”, ostavio ispod teksta na Fejsbuk stranici Vijesti: “Bezbjedni smo jer smo protjerali kriminalce iz Srbije”, što je između ostalog izjavio šef Uprave policije Veselin Veljović
9538 pregleda 53 komentar(a)
Nije bio upoznat sa pokretanjem prekršajnog postupka: Veljović, Foto: Boris Pejović
Nije bio upoznat sa pokretanjem prekršajnog postupka: Veljović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.01.2020. 11:58h

Nikšićanin Milija Goranović kažnjen je sa 500 eura, zbog toga što je direktora policije na Fejsbuku nazvao “prdnjavom”...

On je komentar “Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska”, ostavio ispod teksta na Fejsbuk stranici Vijesti: “Bezbjedni smo jer smo protjerali kriminalce iz Srbije”, što je između ostalog izjavio šef Uprave policije Veselin Veljović.

Veljović, međutim, nije konsultovan kada su pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić, preduzeli aktivnosti tim povodom, saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije.

U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Goranovića, policija je konstatovala vrijeme i mjesto odakle je pisao Nikšićanin: “Što se dana 20. januara, oko 20.20 časova, dok se nalazio u Ulici 13. jula u Nikšiću, putem društvene mreže Facebook - preko koje je posljedica i nastupila na javnom mjestu, ponašao uvredljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću na način što je na svom profilu pod imenom ‘Goranović Milija’ postavio komentar: ‘Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska”, navodi policija.

Na teret mu se stavlja da je povrijedio Zakon o javnom redu i miru, član 7. Tom odredbom propisano je da će se od 250 do 1.000 eura kazniti onaj “ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uredljivo...

Goranoviću je bio oduzet telefon sa kojeg je poslao komentar, pa mu je naknadno vraćen. Nikšićanin je “Vijestima”, međutim, rekao da smatra da komentarom na bilo koji način nije ugrozio javni red i mir, niti Veljovića.

“Bio sam iritiran stanjem u državi... Komentarisao sam tekst na stranici Vijesti, odnosnu izjavu gospodina Veljovića - da je situacija u državi bezbjedna. Pozvali su me, otišao sam da se javim”. On nje istakao da nije želio da se u javnosti napravi pompa u vezi sa tim slučajem:

“Moram da navedem da su se pripadnici nikšićke policije krajnje korektno odnijeli prema meni, bez ijednog negativnog detalja”. Goranović je, međutim, rekao da se nije pokajao zbog napisanog komentara: “To sam rekao i sutkinji. Mislim da nisam ništa loše uradio”.

Policija: Direktor je štićena ličnost

Nikšićka policija, saopšteno je “Vijestima”, uhapsila je Goranovića zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru...

“Ovo lice je kažnjeno novčanom kaznom u iznosu od 500 eura zbog počinjenog prekršaja, iz čega proizilazi da je utvrđena prekršajna odgovornost za izvršenu radnju. O događaju je obaviješten državni tužilac koji se izjasnio da u radnjama M.G. nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Mobilni telefon je sa spisima formiranim povodom predmetnog događaja predat Sudu za prekršaje kako bi se izvršila potrebna vještačenja predmeta izvršenja prekršaja. S obzirom da je prekršajna ogovornost utvrđena, mobilni telefon je vraćen M.G. Podsjećamo da je direktor Uprave policije, prema odluci Vlade o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, štićena ličnost, te se shodno tome preduzmaju mjere i radnje sistema bezbjednosti”, navodi se u odgovorima policije.

Bonus video: