MINISTARKA PRAVDE POTPISALA RJEŠENJE

Srbija odobrila izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori

Jednog od navodnih vođa "škaljarskog "klana, Jovana Vukotića, Tužilaštvo sumnjiči da je sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem pokušao da ubije dvojicu članova suprostavljenog "kavačkog" klana u kotorskom naselju Rakite
13487 pregleda 2 komentar(a)
Vukotić
Vukotić
Ažurirano: 28.01.2020. 14:59h

Vlasti Srbije odobrile su izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori, potvrđeno je "Vijestima".

Jednog od navodnih vođa "škaljarskog "klana, Jovana Vukotića, Tužilaštvo sumnjiči da je sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem pokušao da ubije dvojicu članova suprostavljenog "kavačkog" klana u kotorskom naselju Rakite.

Vukotić je na saslušanju u Beogradu negirao povezanost sa pokušajem ubistva dvojice sugrađana.

Šakoviću je prije nekoliko mjeseci ukinut pritvor u istom predmetu, a Vukotiću koji se kada ga je crnogorsko tužilašto osumnjičilo nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Beogradu određen je ekstradicioni pritvor.

Apelacioni sud u Beogradu, pretposlednjeg dana prošle godine donio je odluku da su ispunjeni uslovi za izručenje Vukotića Crnoj Gori.

Za njegovi ekstradiciju čekalo se da rješenje potpiše ministarka pravde Srbije Nela Kuburović.

Dobričanin Nikodinović: Nemam i ne želim da imam informaciju o izručenju

Advokatica Vukotića, Zora Dobričanin Nikodinović kazala je da informaciju o trenutku u kom će Vukotić biti izručen u Crnu Goru nema i ne želi da ima.

"Smatram da to ne treba da interesuje nikoga osim državnih službi Srbije i Crne Gore, čiji je to posao. Po mom mišljenju i onaj ko bude imao informaciju o izručenju Vukotića ne treba javno da je objavljuje, s obzirom na stepen ugroženosti njegove bezbjednosti", kazala je Dobričanin Nikodinović.