Karišik: Ovo nije suđenje, već lakrdija

Otac jedne od inficiranih beba o sudskom procesu ljekarima
5279 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Karišik (arhiva), Foto: Savo Prelević
Predrag Karišik (arhiva), Foto: Savo Prelević

Mijenjanje sudija u predmetu infekcije beba, pretvorilo je suđenje u lakrdiju.

To je konstatovao otac jedne od nekada inficiranih beba Predrag Karišik.

“Poslije promjene jednog sudije koji je doveo slučaj do kraja, pa preuzimanje od strane drugog i osuđujuce presude, zatim presude Apelacionog suda, pa poništavanje od Vrhovnog suda i Vesne Medenice, slučaj se vraca kod sudije Vukomira Boškovića koji slučaj dovodi do kraja uprkos zahtjevu za njegovim izuzećem, koji je odbijen od strane suda”, kazao je Karišik.

Istakao je da se na kraju suđenja postavlja novi sudija i tako slučaj kreće iz početka - treći put.

“Ovakvim ponašanjem suda, ovaj proces se odugovlači i baca u zaborav javnosti. Teško je očekivati da sudija koji je donio osuđujuću presudu istu preinači, zbog toga se mijenja sudija i izražavam sumnju u njegovu pristrasnost i tražicu izuzeće istog, jer mu je supruga ljekar u bolnici”, kazao je Karišik.

On je ponovio da je u taj slučaj politika umiješala prste i da okrivljeni imaju zaštitu od Demokratke partije socijalista: “Imaju zaštitu od sudstva, tužilaštva koje takođe nije nezavisno, već radi po nalogu te partije”.

Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević, okrivljeni su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Suđenje ljekarima bjelopoljske Bolnice u Višem sudu u Bijelom Polju biće nastavljeno 6. februara.

Neka traže izuzeće, ako sumnjaju u nepristrasnost

U odgovoru VIšeg suda “Vijestima”, piše da je predsjednik tog suda godišnjim rasporedom poslova, odredio da sudije Vukomir Bošković i Šefkija Đešević rade u građanskoj materiji i da zato neće raditi kao krivičari.

Nakon toga predmet bjelopoljskih ljekara dodijeljen je sudiji Draganu Mrdaku, koji je od kraja prošle godine uz kolegu Ivana Adamovića u Viši prešao iz Osnovnog suda. “Ako stranke sumnjaju u nepritrasnost suda imaju pravo da podnesu zahtjev za izuzeće sudije”, navodi se u odgovoru Višeg suda.

Bonus video: