OPTUŽNICA PROTIV NIKŠIĆANINA

Zoriću sude za ranjavanje Đurđevca

Osim za ubistvo u pokušaju, optužnicom Višeg državnog tužilaštva tereti se i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i za šverc droge
2718 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Nikšićanina Marka Zorića, okrivljenog da je decembra 2018. godine pokušao da ubije sugrađanina Uroša Đurđevca (25).

Osim za ubistvo u pokušaju, optužnicom Višeg državnog tužilaštva tereti se i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i za šverc droge.

U tom tužilačkom aktu piše da je Zorić 29. decembra 2018. godine, u pomoćnom objektu porodične kuće V. Đ., sa umišljajem pokušao da liši života Đurđevca: “Na način što je iz pištolja marke ‘TT’, nepoznatog fabričkog broja kalibra 7,62mm, koji je neovlašćeno držao, ispalio dva projektila u njega, od čega je oštećeni zadobio osobito tešku tjelesnu povredu”.

Dodaje se da su on, Đurđevac i F.Đ. istoga dana, neovlašćeno radi prodaje držali marihuanu: “Koja je bila upakovana u tri PVC kese neto mase 51,865g, 42,984 g i 4,393 g i jednu plastičnu foliju neto mase 3,116 gr, koja je bila namijenjena daljoj prodaji”, navodi se između ostalog u optužnici, koja je potvrđena 27. januara 2020. godine.

Nakon hapšenja Zorića prije godinu, iz policije je saopšteno da je time rasvijetljeno ubistvo u pokušaju koje je Đurđevac prijavio kao samoranjavanje.

“Dežurnoj službi CB Nikšić je, 29. 12. 2018. godine, prijavljeno od strane zaposlenih u Opštoj bolnici Nikšić da je u njihovu ustanovu dovezeno lice sa povredama nastalim usljed dejstva vatrenog oružja, te da se radi o U.Đ. koji je zadobio dvije prostrijelne rane, opasne po život. U.Đ. je, usljed ozbiljnosti povreda, transportovan u Klinički centar u Podgorici, radi dalje hospitalizacije. U.Đ. je, u razgovoru sa policijskim službenicima, kazao da je navedene povrede sam sebi nanio, usljed nestručnog rukovanja vatrenim oružjem”, saopšteno je iz policije.

Pojasnili su da je Đurđevac povrijeđen u pomoćnom objektu koji koristi, ali i da su tokom uviđaja pronašli tragove koji ukazuju da se nije sam ranio...

“Na osnovu međusobnog odnosa i položaja pronađenih tragova na licu mjesta, kao i prikupljenih obavještenja, utvrđeno je da kritičnom prilikom nije došlo do samopovređjivanja oštećenog, već da je navedene povrede zadobio upotrebom vatrenog oruža od strane drugog tada nepoznatog lica”, saopšteno je tada iz Uprave policije.