Policajcu priznao da je ubio Vuletića

Tužilaštvo dostavilo sudu optužnicu protiv Nikšićanina Vuka Lalatovića
18502 pregleda 0 komentar(a)
Lalatović (arhiva), Foto: Jelena Jovanović
Lalatović (arhiva), Foto: Jelena Jovanović

Višem sudu u Podgorici dostavljena je optužnica protiv Nikšićanina Vuka Lalatovića, osumnjičenog da je 1. avgusta prošle godine ubio sugrađanina Ranka Vuletića (56).

Ročište ne kojem će biti razmatrana validnost optužnice, predsjednik suda Boris Savić zakazao je za 14. februar.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Lalatović je tog dana pozvao Vuletića, kojeg nije poznavao, da prošetaju i porazgovaraju. Vuletić je na to pristao, nakon čega je ovaj u njega ispalio hice.

Tužilaštvo tvrdi da je Lalatović ubio Vuletića iz koristoljublja, odnosno zbog nagrade koju mu je obećala za sada nepoznata osoba.

Tokom istrage, saslušan je i očevidac ubistva - Ratko Višnjić.

“Naveo je da je okrivljeni prethodnu noć u njegovom lokalu tražio oštećenog i da mu se tom prilikom predstavio i ostavio svoj broj telefona kako bi mu se oštećeni javio, objašnjavajući da moraju da se vide. Kritičnog dana je, kada se našao sa oštećenim, pozvao okrivljenog i dogovorili su se da se nađu. Prilikom susreta okrivljeni se predstavio oštećenom i tražio je da se njih dvojica izdvoje i porazgovaraju. Ubrzo nakon što su se njih dvojica izdvojila, čuo je pucnje”, stoji u naredbi o sprovođenju istrage.

Među saslušanima je i Blagoje Burić, kojem je jedan od ispaljenih projektila prošao pored noge.

Istražiteljima je objasnio da se nalazio nekoliko metara udaljen od Lalatovića i Vuletića i da je neposredno prije ispaljivanja projektila čuo da je neko rekao: “Sad”.

Lalatović se nakon hapšenja branio ćutanjem, ali je zločin priznao navodno policajcu koji ga je uhapsio i o tome sačinio službenu zabilješku.

“U kojoj je navedeno da je posebnu pažnju obratio na građane koji su se kretali njegovim rejonom, s obzirom da je jedno lice lišeno života u Nikšiću, te da je u jednom trenuku primijetio jedno mlađe lice koje je odgovaralo opisu izvršioca krivičnog djela i koje mu je, kada ga je zaustavio, reklo da se zove Vuk Lalatović i da je on ubio oštećenog, kao i da je od njega tom prilikom oduzeo pištolj”, piše u naredbi o sprovođenju istrage.

Bonus video: