PRESUDA U PONEDJELJAK

Ramusović tukao sugrađanku, jer je želio da je zaštiti

“Veliki smo prijatelji i žao mi je i ovo što sam danas čuo za njenog oca. Htio sam da joj budem brat i zaštita i ja imam sestru”, rekao je optuženi Ramusović u završnim riječima
10042 pregleda 4 komentar(a)
Krstić u bolnici nakon prebijanja, Foto: Tufik Softić, Tufik Softić
Krstić u bolnici nakon prebijanja, Foto: Tufik Softić, Tufik Softić
Ažurirano: 08.02.2020. 09:05h

Beranac Muhamed Ramusović (38) rekao je juče u sudnici da mu je žao Jelene Krstić (34) sa kojom se zna deset godina i da je želio da joj bude oslonac i zaštita.

To je rekao u sudnici beranskog Osnovnog suda, gdje odgovara za nasilničko ponašanje i nanošenje teške tjelesne povrede Krstićevoj.

Sa prethodnog ročišta udaljen je nakon što je navodno pljunuo u njenom pravcu. Negirao je da je to učinio.

“Veliki smo prijatelji i žao mi je i ovo što sam danas čuo za njenog oca. Htio sam da joj budem brat i zaštita i ja imam sestru”, rekao je optuženi Ramusović u završnim riječima.

Krstićeva nije juče bila u sudnici, jer joj je dan ranije u požaru stradao otac.

Njen branilac, advokat Srđan Lješković u završnim riječima obratio se optuženom.

“Okrivljeni nosi ime koje u svojoj sadržini nosi čast poštenje i dostojanstvo i nadam se da će, što se tiče ovog predmeta, ostati u ovoj sudnici”, rekao je Lješković.

Pridružio se krivičnom gonjenu i završnim riječima tužiteljke Jadranke Mićović, koja je prethodno rekla da ostaje pri svim navodima optužnog predloga: “Jer je teza optužbe u potpunosti dokazana... Iskaz oštećene ne treba dovoditi u sumnju, jer je dat jasno, precizno i tačno i u potpunosti je potvrđen medicinskom dokumentacijom, osnovnim i dopunskim nalazom vještaka sudske medicine Nemanje Radojevića. Posljedica ovakvog ponašanja okrivljenog su teške tjelesne povrede koje je zadobila oštećena... Predlažem da sud okrivljenog oglasi krivim i osudi”, kazala je tužiteljka.

Branilac optuženog Ramusovića, advokat Dušan Labudović, rekao je da nikom u toj sudnici, niti van nje, ne pada na pamet da umanji krivicu optuženog: “Ali samo za ono što je stvarno i činjenično odgovoran. Nema opravdanja ni za to što je u pripitom ili pijanom stanju prišao oštećenoj i nakon nekoliko razmijenjenih riječi skrenuo joj pažnju da njegovo ime ne pominje na drugim mjestima u negativnom kontekstu... Predlažem da se okrivljeni oslobodi od optužbe za krivično djelo nasilničko ponašanje, a u odnosu na krivično djelo teška tjelesna povreda, da sud prilikom odmjeravanja kazne uzme u obzir sve okolnosti, iskreno kajanje za događaj koji se zbio i izrekne blažu kaznu”.

Sutkinja Dubravka Popović izreći će presudu Ramusoviću u ponedjeljak 10. februara.

Njemu je juče ukinut pritvor, ali će ostati iza rešetaka zbog drugog krivičnog djela.