Provjeriće i prepisku sa Instagrama

Savić predstavio nalaz vještačenja u nastavku suđenja Bojanu Markušu
6633 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Osnovni sud (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2020. 10:21h

Sudski vještak za informacione tehnologije Balša Savić do narednog ročišta će vještačiti odakle je i kada Podgoričanin Bojan Markuš telefonom navodno prijetio Strahinji Boškoviću iz Kolašina.

Njemu je sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković dao zadatak i da utvrdi da li je bilo prepiske između Markuša i Boškovića na društvenoj mreži Instagram, nakon što mu je okrivljeni dao šifru svog profila.

Savić je na jučerašnjem ročištu, predstavljajući svoj nalaz, kazao da vještačenjem Markuševog telefona nije mogao utvrditi da li je bilo prepiske preko Instagrama, jer je ta aplikacija izbrisana sa telefona.

Nakon svjedočenja vještaka, Markušev pravni zastupnik - advokat Damir Lekić tražio je da se dodatno izvrši vještačenje baznih stanica, kako bi se utvrdilo kada se desila sporna komunikacija između njegovog branjenika i oštećenog, ali i da se izuzme njihova prepiska na Instagramu, ukoliko postoji.

Ćetković je prihvatio njegov predlog i naredno ročište zakazao za 13. mart.

Prema navodima optužnice, Markuš je 2017. godine ugrozio sigurnost Boškovića jer mu je prijetio da će ga ubiti.

Kada se Bošković sreo sa njim, piše u tom tužilačkom aktu, Markuš je uperio pištolj ka njemu.

Povišenim tonom obratio mu se i rekao: “Ima da se pojaviš đe ti kažem, da ti ne bih sasuo petnaest metaka u grkljan, pa ćete viđeti đe možete da mafijate”.

Navodi se da je nakon tri dana u telefonskom razgovoru ponovo prijetio Boškoviću, govoreći mu: “Džabe ti je što si me blokirao na sve društvene mreže, srediću ja tebe, sasuću ti petnaest metaka u grlo”.

Bošković je tužiocu ispričao da mu se Markuš javio preko društvene mreže Instagram, predstavljajući se kao policajac.

Tada mu je saopštio da moraju da se vide zbog nekog ispitivanja.

Markuš je ranije osuđen na osam mjeseci zatvora u procesu u kome je optužen da se lažno predstavljao kao policajac, zaustavljao i pretresao svoje sugrađane.

Bonus video: