UIKS: Neistinita pisanja portala u Srbiji o nezakonitom puštanju 300 najopasnijih kriminalaca

Iz UIKS su poručili da se tvrdnje o navodnom nezakonitom planu puštanja na slobodu kose sa važećim propisima i pravilima koja uređuju tretman lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore
16377 pregleda 38 komentar(a)
Lažna vijest! Neistina!, Foto: Https://twitter.com/VladaCG
Lažna vijest! Neistina!, Foto: Https://twitter.com/VladaCG
Ažurirano: 12.02.2020. 16:30h

Apsolutno je neistinito pisanje više portala u Srbiji da Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) planira nezakonito puštanje na slobodu, kako se navodi, "300 najopasnih kriminalaca, obećavajući im smanjenje kazne za po pola godine", radi navodnog napada na učesnike litija koje organizuje Srpska pravoslavna crkva, saopšteno je danas iz UIKS.

"Ovakvi navodi su u potpunosti besmisleni i krajnje neutemeljeni, budući da se kose sa svim važećim propisima i pravilima koja uređuju tretman lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore. Dakle, ovakvih planova ili inicijativa za nezakonito djelovanje u okviru UIKS-a niti je bilo, niti će ih biti", kazali su iz UIKS.

Reakcija UIKS je objavljena i na zvaničnom Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Post na Tviteru ilustrovan je slikom naslova teksta objavljenog na portalu tabloida "Informer" i poručeno je da je u pitanju lažna vijest i neistina.

Bonus video: