Uhapšen Cetinjanin: Policija oduzela zolju, pušku, pištolj i municiju

"Sva prikupljena saznanja i informacije ukazuju da je policija današnjim aktivnostim spriječila izvršenje teških krivičnih djela",tvrde iz Uprave policije
35066 pregleda 20 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 14.02.2020. 23:50h

Cetinjanin Nikola Kršikapa (34) uhapšen je nakon što je policija pretresom njegovog stana pronašla i oduzela zolju, automatsku pušku, pištolj i municiju.

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da su višemjesečne aktivnosti cetinjske policije, usmjerene prema više osoba, danas rezultirale pronalaženjem veće količine oružja i municije.

"Sva prikupljena saznanja i informacije ukazuju da je policija današnjim aktivnostim spriječila izvršenje teških krivičnih djela",tvrde iz UP.

Cetinjski inspektori su, postupajući po nalogu sudije za istragu, pretresli četiri lokacije koje koriste Nikola Kršikapa, Janko Kršikapa (32) i D.Đ. (28).

U stanu starijeg Kršikape pronašli su i oduzeli ručni raketni bacač tzv. zolju, automatsku pušku, revolver i 61 komad municije cal. 7,62mm.

Oduzeto oružje, Cetinje
Oduzeto oružje(Foto: Uprava policije)

"Pretresom lokacije koju koristi J.K. policija je pronašla i oduzela pištolj 'Ekol', kalibra 9 mm i 87 komada municije istog kalibra",kazali su iz policije.

Od njega su, zbog kriminalističke obrade, privremeno oduzeli "mercedes".

Viši tužilac naložio je policiji da uhapse Nikolu Kršikapu: "Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija i on će ovom tužiocu biti priveden uz krivičnu prijavu".

Iz UP su poručili da nastavljaju aktivnosti u tom predmetu, i da će predmet njihove pažnje biti više osoba.

Oduzeto oružje, Cetinje
Oduzeto oružje(Foto: Uprava policije)

Osim razoružavanja dvojice Kršikapa, cetinjski policajci pronašli su i oduzeli marihuanu, a od Beranca M. Đ. (25) privremeno su oduzeli i "mazdu”.

"U prvoj polovini februara cetinjska policija je kontrolisala 107 bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa sa područja više crnogorskih gradova i sankcionisala dva lica", kazali su iz UP.

Bonus video: