Još nisu odlučili ostaje li Kneževiću nanogica

Knežević se Višem sudu žalio na presudu sutkinje Željke Jovović koja je odlučila da četvoromječenu kaznu “odrobija” u prostorijama u kojima stanuje - kućnom pritvoru
8372 pregleda 15 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Vijeće Višeg suda još nije odlučilo da li će osuđenom poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću “skinuti” nanogicu, ili će potvrditi presudu kojom je osuđen na četiri mjeseca kućnog zatvora.

“U vezi Vašeg mail-a obavještavamo Vas da navedeni predmet nije završen i da će biti završen u zakonskom roku”, odgovorila je “Vijestima” savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Ona je ranije objasnila da je predmet protiv okrivljenog Kneževića Višem sudu dostavljen radi odlučivanja po žalbi na prvostepenu presudu i da je metodom slučajne dodjele dat u rad sudiji izvjestiocu, Branki Bošković.

Knežević i poslanici Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić osuđeni su zbog nasilničkog ponašanja prema kolegama iz Demokratske partije socijalista (DPS) i remećenja javnog reda i mira u Skupštini.

Njima se sudilo zbog incidenta u holu Skupštine, nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Kneževiću.

Prema optužnom predlogu, oni su 15. februara 2017. godine vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

Knežević se Višem sudu žalio na presudu sutkinje Željke Jovović koja je odlučila da četvoromječenu kaznu “odrobija” u prostorijama u kojima stanuje - kućnom pritvoru. Nakon izricanja presude, ona je objasnila da bi Knežević mogao biti premješten u zatvor ukoliko jednom napusti stan u trajanju dužem od šest sati, ili dva puta u trajanju do šest sati.

Kućni pritvor može napustiti samo u slučajevima predviđenim zakonom.

Đukanoviću, Raduloviću i Jočićevoj izrečena je uslovna kazna, koju će sud preinačiti u zatvorsku kaznu od četiri mjeseca ukoliko u roku od godinu dana počine drugo krivično djelo.

Sutkinja je u presudi napisala da su poslanici DF-a “grubim vrijeđanjem, prijetnjama i psovkama” - ozbiljno narušili ličnost oštećenih, a što je za posljedicu imalo i narušavanje javnog reda i mira.

Bonus video: