Uhapšen sa zoljom, pa pušten na slobodu

“Sva prikupljena saznanja i informacije ukazuju da je policija današnjim aktivnostim spriječila izvršenje teških krivičnih djela”, poručili su iz UP
12661 pregleda 11 komentar(a)
Zolja oduzeta od Kršikape, Foto: Uprava policije
Zolja oduzeta od Kršikape, Foto: Uprava policije

Pušten je na slobodu Cetinjanin Nikola Kršikapa (34), kod kojeg je policija pronašla zolju, automatsku pušku, pištolj i municiju.

Iz Višeg državnog tužilaštva nijesu odgovorili “Vijestima” - da li su od sudije za istragu tražili da odredi pritvor Kršikapi ili je taj Cetinjanin na slobodu pušten nakon saslušanja.

Iz Uprave policije (UP) nakon hapšenja Kršikape, saopšteno je da su višemjesečne aktivnosti cetinjske policije, usmjerene prema više osoba, rezultirale pronalaženjem veće količine oružja i municije.

“Sva prikupljena saznanja i informacije ukazuju da je policija današnjim aktivnostim spriječila izvršenje teških krivičnih djela”, poručili su iz UP.

Cetinjski inspektori su, postupajući po nalogu sudije za istragu, pretresli četiri lokacije koje koriste Nikola Kršikapa, Janko Kršikapa (32) i D.Đ. (28).

U stanu starijeg Kršikape pronašli su i oduzeli ručni raketni bacač, takozvanu zolju, automatsku pušku, revolver i 61 komad municije cal. 7,62mm.

“Pretresom lokacije koju koristi J.K. policija je pronašla i oduzela pištolj ‘Ekol’, kalibra 9 mm i 87 komada municije istog kalibra”, kazali su iz policije.

Od njega su, zbog kriminalističke obrade, privremeno oduzeli “mercedes”.

Viši tužilac naložio je policiji tada da uhapse Nikolu Kršikapu: “Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija i on će ovom tužiocu biti priveden uz krivičnu prijavu”.

Iz policije su najavili da nastavljaju aktivnosti u tom predmetu.

Bonus video: