pronađena marihuana i oružje

UP: Kod hrvatskih državljana pronađena marihuana

"M.T. (27) i T.Z. (42) iz Hrvatske uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju UP
6922 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 20.02.2020. 17:26h

Ulcinjska policija je zajedno sa graničnom policijom, postupajući na osnovu operativnih saznanja i inicijative Sektora kriminalističke policije i jedinica za borbu protiv droge centara bezbjednosti Herceg Novi i Bar, pronašala i oduzela oko 1,2 kg opojne droge marihuana, saopšteno je iz Uprave policije.

"Dvije osobe  su uhapšene zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

"Juče je, oko 16,20 časova policija pored puta zatekla vozilo i u neposrednoj blizini M.T. (27) i T.Z. (42), obojice  iz Republike Hrvatske, koji su kada su ugledali policiju odbacila određene predmete. Pretragom terena i uz angažovanje službenog psa pronađena je biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 1,2 kilograma. Droga je bila skrivena u rezervnom točku. Ova dva lica su lišena slobode i biće uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu", pojašnjavaju u saopštenju.  

Osim toga, kako saopštavaju iz UP, ulcinjska policija je, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.Dž. (32) iz Ulcinja.

"Pretresom je pronađeno i oduzeto oko 13 grama marihuane i 16 komada pištoljske municije kalibra 7.62mm. U odnosu na pronađenu drogu protiv M.Dž. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga. Dok je Ć.Dž. (57) iz Ulcinja, srodnik gore navedenog lica, lišen slobode zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključeno je u saopštenju UP.