Dobrljanin kažnjen sa 1.000 eura

Zakon predviđa da svaki javni funkcioner, najkasnije 30 dana po odlasku sa funkcije, mora dostaviti izvještaj o imovini i prihodima
6154 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija budvanskog Suda za prekršaje Marko Đukanović kaznio je bivšeg člana Odbora direktora kompanije Vodovod i kanalizacija Budva Petra Dobrljanina novčanom kaznom od 1.000 eura jer nije podnio izvještaj o prihodima i imovini.

Prijavu protiv Dobrljanina, kome je funkcija u lokalnom Vodovodu prestala u decembru prošle godine, podnijela je Agencija za sprečavanje korupcije polovinom januara budvanskom Sudu za prekršaje.

Dobrljanin je od decembra nezaposlen.

“Kao javni funkcioner Petar Dobrljanin, bivši član Odbora direktora Vodovod i kanalizacija DOO Budva, kriv je što je 2. januara 2019. izvršio prekršaj, jer Agenciji za sprečavanje korupcije nije podnio izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana od dana prestanka javne funkcije, sa stanjem na dan podnošenja izvještaja, a koja mu je prestala 2. decembra 2019. Počinio je prekršaj iz člana 104 st. 1 tač. 7 u vezi sa članom 23 st. 4 i 5 Zakona o sprečavanju korupcije”, navodi se u rješenju Đukanovića.

Dobrljanin je kažnjen novčanom kaznom od 1.000 eura, koju je dužan da plati u roku od 60 dana.

Ukoliko u predviđenom roku plati dvije trećine novčane kazne, kazna će se smatrati u cjelosti plaćenom.

Zakon predviđa da svaki javni funkcioner, najkasnije 30 dana po odlasku sa funkcije, mora dostaviti izvještaj o imovini i prihodima.

Bivši funkcioneri izvještaje o imovini i prihodima moraju dostavljati i naredne dvije godine, nakon odlaska sa funkcije.

Na čelu Agencije za sprečavanje korupcije, u svojstvu vršioca dužnosti je Savo Milašinović.

U toku je ponavljanje konkursa za izbor čelnika te institucije.

Do kraja 2019. godine, na njenom čelu bio je Sreten Radonjić, koji je podnio ostavku kako bi bio imenovan u Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Bonus video: