Djevojku krive što je pretučena

Svjedoci na suđenju za prebijanje Andree Sekulić u Kolašinu
18378 pregleda 13 komentar(a)
Sekulićeva nakon incidenta, Foto: Privatna arhiva
Sekulićeva nakon incidenta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.02.2020. 07:51h

Igor Tapušković, zaposlen u policiji, kazao je da nije vidio da je njegov kolega Ivan Bojić vadio pištolj 9. juna - ispred toaleta kolašinskog noćnog kluba Selekt.

To je rekao svjedočeći u Osnovnom sudu u Kolašinu, u nastavku suđenja policajcu, kojeg tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja.

Kolašinka Andrea Sekulić optužila je Bojića da ju je te noći dva puta tukao, zbog čega je gubila svijest.

Tapušković nije direktno odgovorio na pitanje punomoćnika oštećene, advokata Srđana Lješkovića - zbog čega nije prijavio policiji kad je vidio “djevojku na podu razrušenog toaleta”.

Par svjedoka nije se moglo sjetiti kako je oštećena bila obučena, ali se sjećaju da njena garderoba nije bila pocijepana, da nije bila pretučena, da policajac nije vadio ‘pravi’ pištolj”...

Svjedok je odgovorio da tada nije radio u policiji, ali da se zadržao u ženskom kupatilu da pomogne djevojci.

Rekao je i da nije vidio povrede na Sekulićevoj.

Andrea Mirković, zaposlena u klubu “Selekt”, pred sudom je kazala da je Sekulićevu te noći zatekla ispred ženskog WC-a i da je “djelovala izbezumljeno, sa mokrom kosom i raskopčanom košuljom”...

Svjedok Đoko Drljević kazao je da nije vidio da je Bojić, nakon što je gurno Sekulić, nasrtao na nju, ali se nije mogao sjetiti ni da li ga je neko u tome sprečavao.

Taj svjedok tvrdi da nije ni čuo da je okrivljeni prijetio oštećenoj: “Primijetio sam u jednom trenutku da je okrivljeni, dok se gurao ispred ženskog WC-a, nešto izvadio iz torbice. Ja sam to uzeo i stavio za pojas, a kanije sam vidio da je to bio pištolj koji je bio dosta lak i da se radi o svadbarskom pištolju”, ispričao je Drljević.

Svedok je rekao da je kasnije ispred kluba vratio pištolj Bojiću. Ni on, tvrdi, nije vidio povrede na djevojci.

Kazao je i da nakon incidenta, nije savjetovao Sekulićevoj da ne prijavljuje Bojića policiji.

Drljević nije mogao objasniti zbog čega se sjeća detalja oko pištolja, a ne i drugih pojedinost, poput toga - koju je garderobu nosila oštećena.

Svjedokinja Andrea Šekularac rekla je da je oštećena najprije nekoliko puta zatvorenim šakama udarala okrivljenog, a da je on tek tada reagovao, odgurnuviši je.

Ta svjedokinja tvrdi i da Bojić nije udarao djevojku.

Predrag Dožić, koji je zaposlen u obezbjeđenju kluba Selekt, kazao je da je “samo ponašanje oštećene te noći dovelo do reakcije okrivljenog”.

“Ističem da te noći nije bilo prebijanja... Nijesam događaj prijavio pliciji, jer je oštećena nakon toga ostala u diskoteci i nijesam vidio povrede na njoj, iako sam je pogledao od glave do pete, a konkretno sam pogledao lice i vrat”, kazao je radnik obezbjeđenja.

I on je rekao da se ne može sjetiti garderobe koju je nosila Sekulić, “jer je u hodniku bilo slabo osvjetljenje”.

Ipak, svjedok je kazao da je siguran da ništa od djevojčine garderobe nije bilo iscijepano.

Bonus video: