Ulama se brani ćutanjem

Sud je naložio grafološko vještačenje pisma koje je pronađeno u kući Bogdana Milića u kom su navodno ostavljene instrukcije pojedincima kako da svjedoče pred sudom. Apelcioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Ulama oslobođen zbog krivičnog djela teško ubistvo
19615 pregleda 8 komentar(a)
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici danas je počelo ponovljeno suđenje okrivljenom Vladimiru Ulami, optužen za ubistvo Nemanje Medina.

Okrivljeni Vladimir Ulama je pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš izjavio da ne želi da iznosi odbranu, već da će se braniti ćutanjem. Na suđenju su uz saglasnost tužilaštva i odbrane, pročitani iskazi svjedoka iz prethodnog postupka.

Sud je naložio grafološko vještačenje pisma koje je pronađeno u kući Bogdana Milića u kom su navodno ostavljene instrukcije pojedincima kako da svjedoče pred sudom. Apelcioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Ulama oslobođen zbog krivičnog djela teško ubistvo.

U martu 2019. godine, Vladimir Ulama i Darko Mijović, oslobođeni su od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine. Od optužbe je oslobođen i Bogdan Milić, koji je optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog djela. Ulama je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, odnosno pištolja “glok”, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora zbog istog krivičnog djela jer je neovlašćeno držao puške “Baikal” IŽ.

Mijović je u maju 2019. godine ubijen u Njemačkoj, dok je Bogdan Milić ubijen u junu 2019. u Cetinju, dok se nalazio u lokalu "Portun".

Prema navodima optužnice, Vladimir Ulama i D. M. su na podmukao način i sa umišljajem su ubili Medina. Navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine, ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim - najprije Mijović, a potom i Ulama. Zatim su namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja. Ulama i Mijović su optuženi da su Medina 8. jula 2016. povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog "reno-megana", odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga, na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo. Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića.