Aktivirana bomba postavljena ispod automobila Cetinjanina

Muhadinović ubijen u eksploziji

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je Muhadinović prijatelj pojedinih članova kavačkog kriminalnog klana
31733 pregleda 10 komentar(a)
Uviđaj juče nakon eksplozije na Cetinju, Foto: Svetlana Đokić
Uviđaj juče nakon eksplozije na Cetinju, Foto: Svetlana Đokić

Cetinjanin Pero Muhadinović (51) ubijen je juče u prijestonici, stotinjak metara od kuće u kojoj je živio.

Eksplozivna naprava podmetnuta pod njegov “džip”, aktivirana je oko 12.40 časova, dok je taj pedesetjednogodišnjak prolazio Bulevarom crnogorskih junaka.

Dok je trajao uviđaj, tijelo stradalog Muhadinovića satima je bilo u raznijetom automobilu. Od siline eksplozije djelovi “džipa” razletjeli su se stotinjak metara niz ulicu...

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je Muhadinović prijatelj pojedinih članova kavačkog kriminalnog klana.

On, međutim, nije bio evidentiran kao bezbjednosno interesantno lice, tvrdi rukovodilac Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Igor Popović, dodajući da ne može reći je li Muhadinović od ranije poznat policiji.

“Ne mogu sad ništa reći. Radimo, preduzimamo aktivnosti na kompletnom na tom predmetu... Bliže i konkretnije podataka u ovom trenutku ne možemo iznositi. Po operativnim saznanjima, nije bio bezbjednosno interesantna osoba”, kazao je on. Dodao je da policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikaciji počinilaca.

Uprava policije zvanično je saopštila da je eksplozivna naprava aktivirana na vozilu u pokretu:

“P. M. iz Cetinja je smrtno stradao u ovoj eksploziji. Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi nadležni državni tužilac.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja i identifikovanju počinilaca”.

Prema saznanjima “Vijesti”, cetinjska policija tražila je pomoć kolega iz drugih gradova - blokirali su seoske puteve ka Čevu, Nikšiću, Danilovgradu, Kotoru...

Inspektori policije pokušavaju da utvrde na koji način je aktivirana naprava, a koji eksploziv je korišćen znaće se nakon vještačenja tragova u danilovgradskom Forenzičkom centru. Cetinjanin Andrija Gazivoda, ubijen je u tom gradu 17. februara.

Istraga o tom slučaju je u toku.

Povrijeđeno dijete na Bulevaru

Pozivajući se na informacije iz bolnice Danilo I, “Cetinjski list” objavio je da je prilikom eksplozije lakše povrijeđeno dijete, koje se kretalo ulicom. Ono je zadobilo ogrebotine od djelova automobila koji su letjeli od siline ekpslozije.

Nakon opservacije u toj zdravstvenoj ustanovi, dijete je otpušteno kući.

I političari traže odgovore

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu iz DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Predrag Bulatović uputiće inicjativu za hitno zasjedanje tog skupštinskog tijela povodom, kako su saopštili, pogoršanja bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

“Imajući u vidu zabrinjavajuće pogoršanje bezbjednosne situacije i eskalacije terorističkih napada i obračuna zaraćenih ljudi, gdje se ugrožavaju životi i bezbjednost slučajnih prolaznika i građana Crne Gore, smatramo da je neophodno u najkaraćem mogućem roku sazvati sjednicu Odbora za bezbjednost i odranu, na koju treba pozvati premijera Duška Markovića, v. d., VDT-a Ivicu Stankovića, direktora policije Veselina Veljovića i direktora ANB Dejana Peruničića. Građani su postali topovsko meso u eskalaciji nasilja na koje država već godinama nije u stanju da pruži adekvatan odgovor”.

Iz cetinjskog DPS-a konstatovali su da je bezbjednosna situacija u tom gradu narušena: “Opštinski odbor DPS-a prijestonice očekuje da će se po hitnom postupku zakaziti sjednica Skupštine prijestonice na kojoj će se raspravljati o bezbjednosnoj situaciji na Cetinju”.

Preporučujemo za Vas