Marović naredio paljenje automobila Jovovića?

Marović je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog krivičnog djela - izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja
33250 pregleda 6 komentar(a)
Vatrogasci gase zapaljen automobil doktora Jovovića, Foto: Boris Pejović
Vatrogasci gase zapaljen automobil doktora Jovovića, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.02.2020. 16:41h

Podgoričanin Marinko Marović (48) uhapšen je zbog sumnje da je nalogodavac paljenja automobila poznatog ginekologa Predraga Jovovića.

Policija je uhapsila i Izeta Berišu (35) , koji se sumnjiči da je po nalogu Marovića, navodno, zapalio automobil ginekologu - 8. novembra 2018. godine u podgoričkom naselju Zabjelo.

Marović je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog krivičnog djela - izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja.

“Postupajući tužilac je rješenjem odredio zadržavanje M.M, a zadržavanje je određeno i neposrednom izvršiocu, kome se na teret stavlja izvršenje dva krivična djela - izazivanje opšte opasnosti”, saopštila je “Vijestima” portparolka ODT-a Podgorica Milica Mandić.

Jovovićevi automobili dva puta bili su meta napada - 11. aprila 2018. godine zapaljen je njegov džip “BMW X-5”, koji je bio ostavljen na parkingu u krugu Kliničkog centra, gdje je doktor radio decenijama.

Za izvršioca tog paljenja policija je označila U.T. iz Albanije.

U požaru je Jovovićev automobil potpuno uništen, a oštećeno je još jedno vozilo, koje je bilo u blizini.

Poslije prvog paljenja, ginekolog je kazao za “Vijesti” da sumnja ko bi mu mogao zapaliti automobil, ali i da je svoje sumnje podijelio sa policijom.

“Nadam se da će policija raditi svoj posao”, kazao je tada Jovović.

Policija na teret Maroviću i Beriši stavlja se i slučaj paljenja automobila u naselju Stara Varoš, kada je 24. decembra 2018. godine izgorio automobobil "mercedes" njemačkog državljanina E.B.

Uhapšeni Marinko Marović prije dvije godine hapšen je u Italiji u Brindiziju, zbog pokušaja krađe skupocjenog odjela iz jednog ekskluzivnog butika.

Bonus video: