Policija ispituje ko bi da pošalje Sjekloću u „vječna lovišta”

Nadležni traže autora komentara kojim se prijeti budvanskom bokseru i braći Mladenu i Ognjenu Kažanegri
47958 pregleda 17 komentar(a)
Nije se uplašio: Sjekloća (sa zelenim rukavicama), Foto: Luka Zeković
Nije se uplašio: Sjekloća (sa zelenim rukavicama), Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.03.2020. 08:06h

Policija provjerava ko bi da u “vječna lovišta” pošalje crnogorskog boksera Nikolu Sjekloću i Budvane Mladena i Ognjena Kažanegru.

Komentar “Polako, doći će ‘na red’ i Sjekloća i Kažanegre, ali na put u vječna lovišta”, na jednom portalu ostavio je komentator pod nikom “Gagi”, u subotu 29. februara, nešto prije 18 časova.

Taj komentar i juče je bio na portalu.

U tekstu koji je komentarisao, piše da su na “litiji primjećeni i Nikola Sjekloća, braća Mladen i Ognjen Kažanegra iz Budve koje je policija označila kao bezbjednosno interesantne osobe”, a objavljena je i njihova fotografija.

Iz Uprave policije nezvanično je “Vijestima” rečeno da će obavijestiti tužilaštvo i Budvane pitati jesu li se osjetili ugroženo zbog tog komentara.

Sjekloća je “Vijestima” rekao da se ne plaši od komentara, ali da ga interesuje kako će policija postupiti u tom slučaju:

“Komentar me nije uplašio, niti nešto pretjerano zaintrigirao. Volio bih da saznam ko je, mada, vjerujem da su to neki glupani pisali. Ipak, više od toga interesuje me odnos policije u ovom slučaju. Zanima me da li će reagovati kao u slučaju kada je onaj Nikšićanin napisao komentar za direktora Uprave policije Veselina Veljovića. Njega su odmah našli, ekspresno ga kaznili i obznanili ko je. Zvali su me oko 17 sati da dođem u OB Budva da pitaju osjećam li se ugroženo zbog tog komentara, a vidjećemo da li će naći ko ga je i sa kakvim ciljem napisao”, rekao je Sjekloća.

Taj sportista istakao je da ga više od komentara uzbuđuje što ga mediji označavaju kao bezbjednosno interesantno lice:

“Zaslužni sam sportista Crne Gore, primam nacionalnu penziju, nisam osuđivan i onda me neko izdvoji od 100.000 ljudi i napiše da sam tu i da sam bezbjednosno interesantno lice. Takvim kvalifikacijama pokušali su da naruže mene ili skup. Ništa drugo”, kazao je on.

Prema podacima istražitelja likvidacija Sjekloće već jednom je naručena, ali i spriječena.

To krivično djelo stavlja se na teret grupi koju su navodno angažovali Baranin Adnan Osmanagić i Budvanin Đorđije Cicmil.

Prema spisima Specijalnog državnog tužilaštva Osmanagić je obećao Pećancu Enzanu Cirikoviću nagradu od 20.000 eura ukoliko ubije Baranina Jovana Đurovića, dok mu je Cicmil ponudio 50.000 eura za ubistvo boksera i još jedne osobe iz Rafailovića.

Osim Cirikovića i Osmanagića, koji je u bjekstvu, optuženi su i Almir Jahović, Mirza i Eldar Nurković i Darko Milić.

Prema spisima SDT-a Cicmil je u avgustu i septembru 2018. angažovao osumnjičene da ubiju Sjekloću.

Tada ih je, tvrde tužioci, i podstrekavao na ubistvo.

“Na način što je stupio u kontakt sa osumnjičenim Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem sa kojima je organizovao dva sastanka u Budvi, na kojima je od njih tražio da za novčani iznos od 50.000 eura ubiju Sjekloću tako što će ga sačekati na ulazu u garažu njegove stambene zgrade, gdje će pucati na njega iz oružja koje bi im on obezbijedio, a za koje vrijeme bi Ciriković čekao sa vozilom spremnim za bjekstvo”.

Dodaje i da je Cicmil od njih tražio da ubiju još jednu osobu u naselju Rafailovići, što su osumnjičeni i prihvatili.

“Pa su u cilju realizacije kriminalnog plana otišli da izviđaju teren oko stambene zgrade u kojoj stanuje oštećeni Sjekloća kako bi napravili plan ubistva i sačinili plan bjekstva, a koja djela nijesu ni pokušana jer su u daljim radnjama prekinuti od strane službenika policije”, piše u optužnici.

Osmanagić je brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, kojeg je policija označavala vođom jednog od barskih kriminalnih grupa.

Jovan Đurović brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu zemunskog klana Luki Bojoviću.

Istražitelji su nakon hapšenja Cirikovića saopštavali da sumnjaju da je ta organizacija planiranim likvidacijama htjela da osveti Mušu Osmanagića.

Armin Muša Osmanagić ubijen je u septembru 2014. dok je ulazio u baštu svog restorana “Savoja” u centru Bara. Njegovo ubistvo nikad nije rasvijetljeno.

Pretresi, pucnjave i otkazani mečevi

Boksera Sjekloću i braću Kažanegra policija označava bezbjednosno interesantnim licima, a srpske vlasti zabranile su im ulazak u tu državu.

Sjekloći je nedavno otkazan zakazani meč u Beogradu.

Tada je vraćen sa aerodroma Nikola Tesla, uz obrazloženje da mu ne mogu garantovati bezbjednost.

Braća Kaženegra sumnjičeni su da su 2015. godine pucali u parkirani automobil Vasilija Rafailovića u Budvi.

Godinama se bave ugostiteljstvom i turizmom, a minulog ljeta bili su pod lupom inspektora Odsjeka za posebnu operativnu podršku, koji su ih često pretresali u Pržnu i Budvi. Bliski su sa Budvaninom Markom Ljubišom Kanom, koji je u u avgustu 2019. izbjegao likvidaciju ispred starogradskih bedema. U tom napadu ranjeni su njegovi prijatelji Goran Slovinić i Dragan Marković.

Kažanegre, Sjekloća, ali i više Budvana koje policija označava bezbjednosno interesantnim osobama i ranije su, više puta pretresani i privođeni.

Bonus video: