Božović ne dolazi, policija ga ne hapsi

Sutkinja Keković kazala je da je Uprava policije nije ni obavijestila o postupanju po njenoj naredbi za prinudno dovođenje optuženog, koju su primili 28. janura
18550 pregleda 4 komentar(a)
Iskrsle mu obaveze: Božović, Foto: Jelena Jovanović
Iskrsle mu obaveze: Božović, Foto: Jelena Jovanović

Optuženi za prijetnje trojici zatvorskih čuvara, Đorđije Božović (30) ni juče nije došao u sudnicu danilovgradskog Osnovnog suda, a policija ga nije prinudno dovela, iako je to od njih tražila sutkinja Sonja Keković.

Navodni član podgoričke grupe škaljaraca, pred sutkinjom Keković odgovara za prijetnje službenicima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Milivoju Ivančeviću, Dejanu Stojoviću i Milošu Preleviću.

Sutkinja Keković kazala je da je Uprava policije nije ni obavijestila o postupanju po njenoj naredbi za prinudno dovođenje optuženog, koju su primili 28. janura.

Kazala je da je branilac Božovića, advokat Damir Lekić, dan ranije telefonskim putem obavijestio da će optuženi uredno pristupiti na pretres.

“Iako sam dan ranije obavijestio ovaj sud da će moj branjenik danas uredno pristupiti, on me je, neposredno pred početak suđenja, telefonskim putem obavijestio da je došlo do iznenadnih okolnosti usljed kojih nije u mogućnosti da pristupi”, rekao je juče Lekić.

Božović se ni na prethodno ročište - 20. januara, nije pojavio u sudnici.

On je ranije u sudnici ispričao da je 13. januara 2018. u Istražnom zatvoru ošamario pritvorenika čijeg se imena ne sjeća, ali da se sa komandirima nije svađao.

Optužen je da je tog dana, nakon svađe sa pritvorenikom Ilirom Ramajem, prijetio službenicima UIKS-a Stojoviću i Preleviću, koji su ga odveli do zatvorske sobe, ali i Ivančeviću:

“Dobro ćete me zapamtiti i vi i čitava smjena. Sve što vam se bude dešavalo dok sam ovdje i kad izađem, sve je to mojih ruku djelo. Znam za sve vas gdje živite, naročito Ivančević, ti Preleviću i Stojoviću. Čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje”, piše u optužnom predlogu.

Božović je negirao te navode, tvrdeći da se sa službenicima “rastao u miru”.

Prelević je ranije svjedočio da je Božović prijetio njemu, Ivančeviću, Stojoviću i čitavoj smjeni. Ivančević, međutim, u sudnici to nije mogao da potvrdi:

“Nisam to čuo, već su mi kolege Prelević i Stojović prenijele da im je on to rekao”.

Bonus video: