Policija traga za Veselinom Mujovićem: Čeka ga godinu dana robije

Mujović je u septembru 2017. trebalo da se javi na izdržavanje zatvorske kazne od godinu zbog osude da je prevario Tomislava Simovića za 250.000 eura, ali mu je zbog bolesti odobreno odlaganje izdržavanja kazne
36846 pregleda 30 komentar(a)
Policija traga za njim: Veselin Mujovićtokom privođenja 2016.godine, Foto: Savo Prelević
Policija traga za njim: Veselin Mujovićtokom privođenja 2016.godine, Foto: Savo Prelević

Crnogorska policija traži Veselina Mujovića, kako bi ga sproveli na izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen.

Prema saznanjima Vijesti Mujovića čeka godina robije, a osuđen je zbog prevare počinjene prije više od dvije decenije.

Mujović je u septembru 2017. trebalo da se javi na izdržavanje zatvorske kazne od godinu zbog osude da je prevario Tomislava Simovića za 250.000 eura, ali mu je zbog bolesti odobreno odlaganje izdržavanja kazne.

Mujović treba da robija, jer je, prema optužnici, sa Beograđaninom Brankom R. Crnogorcem 5. marta 1998. godine u Podgorici, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu Privredni sud u Podgorici i tadašnju sudiju tog suda Julku Badnjar i onemogućio Simovićevo preduzeće da naplati dug.

Navodi se da je Mujović u dogovoru sa Crnogorcem, preinačio punomoćje od 4. maja 1998. koje mu je dao Tomislav Simović - da u njegovo ime može izvršiti naplatu potraživanja, dopisujući tekst: “zastupati u predmetu R.br. 11/98 pred Privrednim sudom u Podgorici”, nakon čega je takvo punomoćje upotrijebio kao pravo, potpisujući na osnovu njega vansudsko poravnanje sa Crnogorcem.

Takođe je Privrednom sudu Mujović tada tražio ukidanje privremene mjere, koja je potom i ukinuta, za šta je od Crnogorca kao nagradu dobio 220.000 dinara.

Na taj način Crnogorac je izbjegao da Simoviću isplati 875.000 dinara duga, nanoseći tako štetu preduzeću PP “Sibeks” od 1.040.000 dinara.

Mujović je optužen i da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

To suđenje se već duže odlaže zbog zdrastvenog stanja Mujovića.

On je ranije negirao da je prevario Marovića i Rađenovića, odnosno da im je za novac obećavao bolji položaj u istragama koje su bile otvorene protiv njihovih porodica.

Bonus video: