Katnić: Ubistva Gazivode i Muhadinovića nemaju veze sa sukobima kriminalnih grupa

Glavni specijalni tužilac demantovao izjavu načelnika cetinjske policije, koji je pred lokalnim parlamentom kazao da su ubistva povezana sa ratom kriminalnih grupa
25885 pregleda 30 komentar(a)
Gazivoda i Muhadinović nisu bili bezbjednosno interesantna lica: Katnić, Foto: Savo Prelević
Gazivoda i Muhadinović nisu bili bezbjednosno interesantna lica: Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2020. 14:16h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je danas da Cetinjani Andrija Gazivoda i Petar Pero Muhadinović nijesu bili bezbjednosno interesantna lica, te da ta dva ubustva nemaju veze sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa.

Na taj način Katnić je demantovao izjavu načelnika cetinjske policije Igora Popovića, koji je pred lokalnim parlamentom kazao da su ubistva Gazivode i Muhadinovića povezana sa ratom kriminalnih grupa.

"Preduzimaju se sve radnje po zakonu, postoje određene indicije i dokazi u određenom pravcu. To vodi nadležni tužilac iz Višeg tužilaštva. Mi iz SDT-a nemamo indicije da su ta ubistva rezultat sukoba organizovanih kriminalnih grupa, niti za to potvrdu. To je kazao Popović, a ja vam, kao GST, kažem da mi nemamo indicija da su Gazivoda i Muhadinović, ubijeni u sukobu organizovanih kriminalnih grupa, a ja ovom prilikom kao rođeni Cetinjanin izjavljujem saučešća porodicama. Ova lica nijesu bila ni interesantno bezbjednosna lica, a kamoli da su bili članovi organizovanih kriminalnih grupa. Za to nemamo saznanja, što sada ne znači ništa, ali znači da se to do tada ne može ništa saopštiti. Ako neko ima druga neka saznanja, ona će doći do izražaja", kazao je Katnić, odgovarajući na pitanja "Vijesti" na konferenciji za novinare.

SDT
GST demantovao izjavu načelnika cetinjske policije(Foto: Savo Prelević)

"Ističem da su i ova dva ubistva posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Ovom prilikom napominjem da su nosioci aktivnosti u borbi protiv svih oblika organizovanog i teškog kriminala u operativnom, istražnom i procesnom smislu, nadležni specijalizovani sektor u Upravi policije i Specijalno državno tužilaštvo u tužilačkoj organizaciji, kao i druge organizacione cjeline Uprave policije na lokalnom i državnom nivou u preventivno kontrolnom smislu", kazao je Popović 2. marta odbornicima u cetinjskom parlamentu.

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara na Cetinju, a deset dana kasnije u sred bijela dana aktiviran je eksploziv ispod automobila Muhadinovića, koji je preminuo na licu mjesta.

Bonus video: