Policija: Šteta na bazenu u Budvi preko 20.000 eura, uhapšene 34 osobe

"Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena "Dragan Trifunović"...", saopšteno iz Uprave policije
34293 pregleda 89 komentar(a)
Navijači Partizana sinoć na bazenu u Budvi, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Navijači Partizana sinoć na bazenu u Budvi, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Ažurirano: 08.03.2020. 15:15h

Budvanska policija podnijela je krivične prijave protiv 34 osobe iz Nikšića, Bara, Podgorice, Petrovca, Mojkovca, Bileće, Zaječara... pripadnika navijačne grupe "Grobari", koji su sinoć demolirali gradski bazen u Budvi "Dragan Trifunović" te napali i povrijedili osam policijskih službenika.

Prema procjeni policije na objektu je pričinjena šteta veća od 20.000 eura, a konačan iznos odrediće Sportsko rekreativni centar "Budva" koji gazduje bazenom "Draganom Trifunović".

"Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena "Dragan Trifunović", odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta", saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni su Ivan Stanković (1989) iz Nikšića, Nemanja Damjanović (1999) iz Bara, Mladen Zenović (2001) iz Petrovca, Danilo Radović (2002) iz Petrovca, Mirko Milošević (1998) iz Bara, Aleksandar Golubović (2000) iz Podgorice, Saša Salatić (2000) iz Bileće, Vuk Bojović (1999) iz Nikšića, Balša Đuretić (1998) iz Podgorice, Balša Pantović (2001) iz Mojkovca, Mario Stanišić (2001) iz Bara, Mirko Rašković (1999) iz Kotora, Novak Vulićević (2001) iz Bara, Ratko Drobnjak (1993) iz Podgorice, Stefan Georgiev (2001) iz Podgorice, Marko Šećković ( (1994) iz Bara, Mladen Đurđić (1992) iz Nikšića, Stevan Nikčević (2001) iz Nikšića, Miloš Kaljević (1998) iz Bara, Vladimir Đurković (1999) iz Bara, Petar Joličić (1999) iz Podgorice, Petar Vujanović (2001) iz Bara, Vladimir Koprivica (1989) iz Bara Marko Šekarić (1990) iz Nikšića, Milorad Bulatović (1993) iz Nikšića, Mitar Šekarić (1992) iz Nikšića, Nemanja Vujačić (1993) iz Nikšića, Darko Šećković(1995) iz Bara, Stefan Jovanović ( 2001) iz Sutomora, Marko Veselinović (1985) iz Zaječara, Mario Mišurović (2002) iz Podgorice, Milo Jovović (2001) iz Sutomora, Goran Davidović (1993) iz Nikšića i Mladen Mišolić (1987) iz Bara.

Protiv njih je, kako "Vijesti“ saznaju, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "učestvovanje u grupi koja je izvršila krivično djelo".

Protiv Milorada Bulatovića, Marka i Mitra Šekarića, Gorana Davidovića, Vuka Bojovića, Nemanje Vujačića, Vladimira Koprivice, podnijeta je krivična prijava zbog učestvovanja u grupi koja je izvršila krivišno djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je kako je "Vijestima" rečeno, sinoć uhapsila i maloljetnike, pripadnike navijačke grupe "Grobari" koji su učestvovali u neredima L.V. (17) iz Podgorice, A.Đ. (16) iz Bara, B.S. (16) iz Sutomora, N.G. (16) iz Bara, E.H. (17) iz Bara, S.Z. (17) iz Bara L.Đ (14) iz Bara.

Tokom incidenta osam službenika Uprave policije je zadobilo lake tjelesne povrede.

Kako je "Vijestima" rečeno, navijači su organizovano došli iz Bara i Nikšića na vaterpolo utakmicu Primorac - Partizan, koja je trebala da se odigra na budvanskom bazenu.

Kada su navijači počeli da ulaze na tribine, kako je "Vijestima" rečeno u budvanskoj policiji, bilo je primjetno da pojedini negoduju, kada su ih radnici obezbjeđenja "Securitas Montenegro" pretresali.

"Grupa "Grobara" u crnim duksericama od pet-šest momaka, koji su imali grb Nikšića počinju da negoduju što se vrši pretres. Tada su počeli da prijete da će napraviti problem i da će se potući sa radnicima obezbjeđenja i sa policijom. Pokušavali su da prođu sa unutrašnje strane bazena u međuprostor, gdje se vršio pretres. Tada službenici policije upućuju poziv za pojačanje, jer su navijači počeli da prave problem, jer žele da uđu na bazen i izbjegnu pretres", rečeno je "Vijestima" u policiji.

Iz Uprave policije je zvanično rečeno da je prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran i ubačen "suzavac" unutar objekta.

"Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i lica koja su aktivirala "suzavac". Lica lišena slobode biće danas uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela", saopšteno je iz policije.

Bonus video: